A legtöbb gyümölcs esetében a héjban, illetve a héj alatt találhatók a legegészségesebb összetevők.
A 100 százalékos narancsléről már rég lerántották a leplet, míg a gyümölcs a dobozba, majd a fogyasztóhoz kerül Brazíliából, nagyon káros kémiai folyamatoknak vetik alá. Nincs ez máshogy állítólag a többi százszázalékos terméknél sem, de most azt is elkezdték vitatni, hogy az otthon, saját kezűleg kifacsart gyümölcslének olyan kedvező hatásai lennének, mint amilyeneket eddig tulajdonítottak nekik. Egy dietetikus szerint a facsarás, centrifugázás során nagyrészt kivesznek belőle a vitaminok és az ásványi anyagok – olvasható a hvg.hu portálján.
A gyümölcsök legtöbbjében ugyanis a héjban, illetve a héj alatt találhatók a legegészségesebb összetevők, a facsarás során pedig ezt eltávolítjuk, illetve szétroncsoljuk a struktúráját.