• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A szabad halálválasztás joga

Lapszemle 2021.03.25 Forrás: foteldoki.hu
A szabad halálválasztás joga

Minél jobban elrugaszkodott a „hivatalos” állásponttól, annál karakánabb gyerek, annál több híve lesz.

Most döbbenten állunk, mi, gondolkodó emberek, valamely területen jártasságot szerzettek, hogy a szakértelem elveszíti az emberek bizalmát. Nem csak a járvánnyal kapcsolatban, de most ez életekbe kerülhet, írja dr. Barcs Istvánfoteldoki.hu portálon. Hiába állítják a szakemberek, akik ezt tanulták, megtanulták, hosszú évek alatt gyakorlatot szereztek benne, hogy a járvány itt van és pusztít, hogy a koronavírus öl, hogy a meghozott járványügyi rendelkezések szükségesek, de csak időhúzást jelentenek addig, amíg a védettséget, a valódi immunológiai védelmet el nem érjük valahogy, és hogy ennek nem a természettel játszott orosz rulett a módja, hanem az immunrendszerünk felkészítése. Nagy az ellenállás vele, velük, velünk szemben. Százalékosan talán már kevesebb, de hangban, arroganciában fokozódva.

Hiába mondja minden infektológus (fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvos), virológus, járványügyi szakember, immunológus egyöntetűen, hogy bármelyik védőoltás jobb, mint védtelenül állni, elkapni és belehalni a betegségbe, a vélemények szerint ők felmondták a leckét, amire betanították őket, teljesítették a megbízást, amit kaptak. De bezzeg a jogi végzettségű közszereplő, vagy akinek csak érettségije van, vagy az se, vagy aki ugyan elvégzett egy orvosi egyetemet évtizedekkel ezelőtt, de szakképesítést már nem szerezvén orvosként nem is dolgozhat, vagy csak bánni képes a számítógép billentyűzetével, azonnal hitelessé válik. Elegendő pusztán mást állítania, mint amit a szakemberek, és minél jobban elrugaszkodott a „hivatalos” állásponttól, annál karakánabb gyerek, annál több híve lesz.

De egyetlen oltásellenes vagy szkeptikus se bízik meg annyira saját hitében, hogy kiállítana egy nyilatkozatot, miszerint ha – ne adj’ isten – mégis csak létezne ez a betegség és ő megbetegedne, akkor őt ne gyógyítsák. Mert hiszen nem kockáztat semmit.

Rengeteg bírálat éri a lakossági tájékoztatást, sok esetben jogosan. Még mindig adósak a közoktatás és a népszerű ismeretterjesztés egészségnevelő, közérthető átalakításával. De azt mi magyarázza, hogy ha ugyanaz a felvilágosítás jut el mindenkihez a járványról, a védekezés szükségességéről, a megelőzés módozatairól, az miként vezethetett annyi embert teljesen ellentétes következtetések levonására. A védőoltások fajtáiról, működéséről és majdani eredményeiről hiteles szakemberek sokasága tájékoztat, az interneten pedig olyan kommentek olvashatók, hogy aki most beoltatni engedi magát, részese az emberkísérletnek és két év múlva rákban fog meghalni.

Legolvasottabb cikkeink