• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A tea fogyaszt, feldob és felfrissít

Lapszemle Forrás: Szabad Föld Online

A csalántea például szerotonint tartalmaz, ami legalább olyan hangulatjavító, mint a csokoládé.

A tea az egyik legjobb ital az emberi szervezet számára. Melegen felmelegít, hidegen hűsít a nyári melegben, miközben rengeteg ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet és illóolajat tartalmaz - olvasható a Szabad Föld – online oldalán.

A teák tisztítanak, méregtelenítenek, így segítve a szervezet öntisztulását. Bizonyos teafélék védik a sejteket a káros hatásoktól, serkentik az immunrendszer működését, s akár a rákos megbetegedések kialakulásának az esélyét is csökkenthetik. Fogyókúra esetén szinte elengedhetetlen a kiváló zsírégető tea: a megfelelően megválasztott főzet serkenti az emésztést, szabályozza az anyagcserét, csökkenti az éhségérzetet.

Nem kell egyetlen teaféléhez ragaszkodni, napközben is lehet cserélgetni a filtereket vagy a főzeteket. A legideálisabb, ha füvekből készül a tea: így hatékonyabb, adalékanyagtól mentes, könnyedén szabályozható a mennyiség és a főzet erőssége.

Az egyik leghatékonyabb vízhajtó a csalántea például csökkenti a láb és kéz duzzanatát. Már egy csészényi is elég ahhoz, hogy a felesleges víz nagy része távozzon. Kalcium, kálium, kovasav és rengeteg C-vitamin van benne, s ezek együttesen a zsírégetést is fokozzák. A csalánlevél szerotonint tartalmaz, legalább olyan erős hangulatjavító, mint a csokoládé. Napi egy-két csészénél többet ne fogyasszon belőle. egy csésze teához mindössze 3 teáskanálnyi csalánlevélre van szüksége. A leveleket leforrázzuk, majd 5 percig lefedve állni hagyjuk.

A borsmenta az egyik leghatékonyabb karcsúsító ital, mivel salaktalanít, méregtelenít, serkenti az anyagcserét. Ezenkívül remek görcsoldó, ráadásul intenzív ízének, illóolajainak köszönhetően csillapítja a nassolási vágyat. Naponta akár 3-4 csészével is fogyaszthat belőle, akár minden főétkezés előtt vagy után. Elkészítése szintén nagyon egyszerű, a szárított borsmentalevelet egy csészényi forró vízzel leforrázzuk és 8-10 percig állni hagyjuk.

A gyömbér főzete egészen egyedi ízű teát eredményez. Felgyorsítja a vese, a máj és a pajzsmirigy funkcióit, így az egész szervezet zsírégető üzemmódba kapcsol. Testi és lelki felfrissülést hoz, rengeteg pluszenergia nyerhető belőle. Intenzív íze hosszú időre csillapítja az éhségérzetet. A gyömbértea elkészítése sem ördöngősség, vegyen egy ökölnyi gyömbért és tisztítsa meg. Szeletelje kisebb darabokra, majd főzze meg bő vízben. Forrástól számítva 20 percig hagyja gyöngyözni. Cukor nélkül fogyassza, se citrom, se méz nem kell hozzá. Ám aki még egészségesebb italt szeretne, tegyen bele egy apró gerezd fokhagymát is.