• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Alku

Lapszemle Forrás: nol.hu

Az egészségügyi államtitkárság szerint persze ez az érintett orvosok felelőssége.

Mintha semmi nem történt volna: Lázár János elégedetten pacsizik a fácántetemek fölött Oszterné született Donatella Failonival, kisujjakat a pohártól kissé eltartva hajtják le a Vadász pálinkát, mert azt úgy illik. Rogán Antal a frakció éléről térhet haza pasaparki lakásába, bár az otthon varázsát megkoptatta kissé, hogy most még nem lehetett fejlesztési miniszter, pedig az ám a testhezálló feladat, hiszen nagyon jól tudja, miként lehet kevésből igen sokat csinálni – hamarosan eljön az ő ideje. Pintér Sándor is folytathatja, miért is ne, hiszen rend van, Orbán Viktor jól döntött, amikor néhány éve a belügyminiszter kezébe tette a sorsukat, lám, kellő időben föl is bukkantak az őszödi dokumentumok. Vona Gábor szerint nincs rend,mert azt csak ő teremtheti meg, s ennek nyomatékot is ad az egykori szkinhedvezér házalelnöki jelölésével, lesz itt fegyelem.

Mintha semmi nem történt volna, mindenki eljátssza a számára kiosztott szerepet, s a nagy rendező elégedetten megpihen, ráér kormányt hirdetni, hiszen a rendszer már fölállt, működik, most legfeljebb stabilizálják - írja publicisztikájában a Népszabadság.

És tényleg működik. Még ha erről a működésről nyilván megvan a véleményük azoknak a tarnabodi cigány szülőknek is, akik tavaly januárban egy napon belül négy egri ellátóhelyre is elvitték hat hónapos gyermeküket, s hiába látta a csecsemőt két orvos is, kórházba egyik sem utalta be, s amikor végső kétségbeesésükben a tűzforró kicsit maguk vitték oda, beutaló híján elküldték őket. A baba másnapra meghalt. Az egészségügyi államtitkárság szerint persze ez az érintett orvosok felelőssége, nem a rendszer hibája, sőt épp az bizonyítja a rendszer működését, hogy az orvosok az igazságszolgáltatás elé kerülnek.

Így tehát bizonyosan nem rendszerhiba az sem, hogy Pécsen a városi fülészeti klinika ügyeletén orvosi ellátást nem, csak tanácsot kaptak azok a szülők, akik a fájdalomtól síró gyerekeiket vitték ellátásra – beutaló híján nem megy, különben is, fülfájdalommal simán ki lehet bírni egy-két napot. Most minden olyan, mintha semmi nem történt volna. Lázár János pacsizik, Rogán Antal fölkészül, Pintér Sándor rendet teremt, Mesterházy Attila baloldalt épít, Schiffer András dohog, Vona Gábor háborog... A teljes cikk