• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Anyakönyvezési gondok a Geréb-perben

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap Online

A vádlott kifejezetten utasította az asszonyt, hazudja, hogy otthon született meg a gyermek.

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott csütörtökön a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás és kuruzslás miatt Geréb Ágnes ellen indult büntetőper a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon – írja a magyarhirlap.hu.

Az üggyel összefüggésben korábban közokirat-hamisítás miatt már elmarasztalt házaspár női tagja nem kívánt vallomást tenni. A férj tanúvallomásában azonban elmondta: felesége 2009 februárjában adott életet második gyermeküknek a budapesti Alma utcai Születésházban. A férfi kitért arra is, hogy az első gyermekük születésekor, amely kórházi körülmények között zajlott, olyan rossz tapasztalatokat szereztek, hogy elhatározták; második gyermeküket a feleség otthon hozza a világra. A Geréb Ágneshez köthető tanfolyamért nem kellett fizetni, aki gondolta, „becsületkasszán" keresztül hozzájárulhatott a költségek fedezéséhez.

Gyermekük születése után az anyakönyvezés körül adódtak nehézségek. A hivatalban az apa azt a tájékoztatást kapta, hogy az újszülöttet abban a kerületben kell anyakönyveztetni, ahol megszületett. Ahhoz, hogy a II. kerületi Alma utcai Születésházat adják meg a születés helyének – az apa elmondása szerint – Geréb Ágnes nem járult hozzá. Mint mondta: a vádlott kifejezetten utasította feleségét arra, hogy azt hazudja, otthonukban, a III. kerületben született meg gyermekük. Végül a férj kijelentette: a szüléssel kapcsolatban az egészségügyi ellátást tökéletesnek találta, megfelelő tájékoztatást kaptak és a szülésért nem kellett fizetni.

Papp Gábor, Geréb Ágnes ügyvédje a tanúvallomás után jelezte, hogy a szülész-nőgyógyász szeretne egy dokumentumot csatolni, amelyben az egyik dúla és az anya közötti internetes beszélgetés tartalmát rögzítették. Az anya a szülés előtt kifejtve aggodalmát azt írta: Azt hallottam, hogy a III. és a XII. kerületben megnehezítik az otthon született gyerekek anyakönyvezését. A családnak azonban nem volt vesztegeti való ideje, mivel a gyermek anyakönyvezése nélkül nem kapták volna meg a szociális juttatásokat. Ezek a körülmények vezettek végül ahhoz, hogy a gyermeket a III. kerületben anyakönyveztették. A teljes cikk a magyarhirlap.hu portálján olvasható.