• nátha
  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

  • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

   Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Áramkimaradások miatt bosszankodnak a halasiak

Lapszemle 2018.08.12 Forrás: baon.hu Szerző:
Áramkimaradások miatt bosszankodnak a halasiak

Az áramszünet miatt az online rendszerben elvesznek a bevitt kórlapok adatai, amit ilyenkor újból be kell gépelni.

Naponta többször is előforduló hosszabb-rövidebb ideig tartó áramkimaradások borzolják a halasiak kedélyét a kánikulai melegben. Nem csak a háztartásokban leolvadt mélyhűtők, esetleg tönkrement műszaki cikkek okoznak bosszúságot, de a probléma az online rendszerben működő hivatali ügyfélszolgálatok, vagy a halasi kórház működését is megnehezíti. Az áramszolgáltató szerint a rövid idejű áramszünetet leggyakrabban a villamos hálózatba nyúló faágak vagy a vezetékek közé szálló madarak okozzák - írta a baon.hu.

Főként azok a munkahelyek és egyéni fogyasztók vannak veszélyben, ahol munkaeszköz a számítógép. Egy-egy ilyen áramkimaradás során jelentős mentésveszteségek vannak, nem tudják eltárolni az addig betáplált adatokat és emiatt kárba vész esetleg többórányi munka.

Hasonló fennakadásokat okoznak a váratlan és naponta többször előforduló áramszünetek a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is.

Az áramszünet miatt az online rendszerben elvesznek a bevitt kórlapok adatai, amit ilyenkor újból be kell gépelni, az egész munkát elölről kell kezdeni a kollégáknak.

– A gyakori áramszünetek miatt rendszeresen ki kell kapcsolni és újraindítani a nagy értékű orvosi műszereket, számítógépeket, ami azonban közvetlen meghibásodáshoz vezethet – mondta el érdeklődésünkre Szepesváry Szabolcs kórházigazgató, aki hozzátette: a betegellátást is jelentősen lelassítja a gépek rendszeres újraindítása, ami a dolgozóknak bosszúságot és a betegeknek is kellemetlenséget okoz.

Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint az áramszünetek miatt eddig nem kellett egyetlen műtéti vagy más életmentő beavatkozást sem elhalasztani, a műtőblokkok a váratlan áramszünetek kivédésére szünetmentes tápegységekkel vannak ellátva, amelyek biztosítják a biztonságos áramellátást. Az összes műszer szünetmentes tápegységgel való ellátása nagyon nagy költség lenne, erre jelenleg nincs forrása a kórháznak – mutatott rá a kórházigazgató, aki a problémát levélben jelezte a Nemzeti Közművek ügyvezető igazgatója felé, de azóta sem történt változás.

– A Nemzeti Közművek – érzékelve a problémát – egyes területeken, így Kiskunhalason és környékén is soron kívüli gallyazást rendelt el. A munkálatok végeztével az áramkimaradások megszűnnek – ígérték. Az esetleges kártérítési igény esetén, az ügyfél bejelentését követően, a társaság minden esetben egyedi vizsgálatot folytat le.

 

Legolvasottabb cikkeink