• nátha
  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

   A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

 • melanóma
  • Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

   Öt fontos tudnivaló a most aktuális anyajegyszűrésről

  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

 • egynapos sebészet
  • Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

   Jó ütemben halad az egynapos sebészetek fejlesztése

  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

Átalakulás előtt az egészségbiztosítások piaca

Lapszemle 2018.11.09 Forrás: vg.hu
Átalakulás előtt az egészségbiztosítások piaca

A biztosításba csomagolt egészségügyi szolgáltatásnál jobbat még a világon nem találtak ki, működik, és hatásos.

Az uniós országokhoz képest 8-10 év lemaradásban vannak a magyarok a születéskor várható élettartam tekintetében (76 év) – mondta Zsolnai Gábor, az Union Biztosító üzletfejlesztési igazgatója a Világgazdaság Megtakarítási trendek – Nyugdíj és/vs öngondoskodás című konferenciáján - írta a vg.hu.

Zsolnai Gábor előadásában kijelentette, hogy bővül a magán egészségbiztosítás piaca: évente 12-13 milliárd forint díjbevétele van a biztosítóknak, és ez 2012 óta évente 20-30 százalékot nő. Az egészségbiztosításoknak a 95 százaléka azonban vállalati és csoportos biztosítás.

Ez azt jelenti, hogy zömében a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást az alkalmazottaikra (nagyjából 250 ezer fő). Ebben nagy szerepet játszik, hogy azt 2012 óta adómentes juttatásként adhatták a munkáltatók, ez azonban jövőre megszűnik, a 2018-ban megkötött szerződések 2019. december 31-ig lesznek csak adómentesek.

Zsolnai Gábor szerint ez nagy probléma, ugyanis szükség lenne arra, hogy továbbra támogassák a munkáltatókat, hogy biztosítsák a munkavállalóikat. Ennek munkaerő-megtartó hatása is van, és nemzetgazdasági érdeket szolgál, hogy a dolgozók minél egészségesebbek legyenek, tovább éljenek. A szakember úgy véli, hogy a biztosításba csomagolt egészségügyi szolgáltatásnál jobbat még a világon nem találtak ki, működik, és hatásos.

A világ egészségügyi tendenciáit figyelve egyre jobban szeretik az orvosok saját életterében vizsgálni az embert, amiből többet ki lehet következtetni. A tendenciák a biztosításokat is át fogja alakítani, hamarosan elterjed az online betegút szervezés, egészség-tanácsadás, bónuszrendszereket vezethetnek be a biztosításokba, például az egészségesebben élők kedvezményeket kapnak. Több szolgáltatást is vélhetően bevonnak majd az egészségbiztosításokba, például az alapellátási szolgáltatásokat, a krónikus betegek ellátását, rehabilitációs szolgáltatásokat, fekvőbeteg ellátás, határon átnyúló ellátások, egészségturizmus.

Legolvasottabb cikkeink