• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Átgondolt, szakszerű tervezés az egészségügy területén is

Lapszemle 2022.03.03 Forrás: Magyar Hírlap Online
Átgondolt, szakszerű tervezés az egészségügy területén is

Simicskó István: Magas színvonalú, korszerű és gyors ellátásban részesülhetnek a betegek a centrumkórházban, ahol lesz robotsebészet is.

A legfejlettebb orvostechnikai eszközökkel, valamint egyedülálló informatikai és technológiai rendszerrel szerelik fel a Dél-budai Centrumkórházat, amely nemcsak a fővárosiak, de az agglomerációban élők számára is könnyen megközelíthető lesz – erről is beszélt a Magyar Hírlapnak Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője.

Az újbudai Dobogóra tervezett Dél-budai Centrumkórház a tervek szerint nemcsak a budapesti, de a körzeti agglomerációs településeken élők, összesen 1,2 millió ember egészségügyi ellátását javíthatja a jövőben – mondta lapunknak nyilatkozva Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője. Hangsúlyozta: óriási jelentőségű, hogy hamarosan Újbudán épülhet meg a Dél-budai Centrumkórház.

Egy modern, 21. századi egészségügyi központ jön létre azzal a céllal, hogy a betegek magas színvonalú, hatékony, és gyors ellátásban részesülhessenek. A hatalmas intézményben napi 24 órában háromszáz gyermek- és szülészeti ágy-, emellett további kilencszáz, akut ellátást biztosító férőhely várja majd az ellátásra szorulókat – közölte a KDNP parlamenti frakcióvezetője. Hozzáfűzte, a legfejlettebb orvostechnikai eszközökkel, valamint egyedülálló informatikai és technológiai rendszerrel szerelik fel a kórházat. Az épületegyüttest úgy alakítják ki, hogy a változó orvosi követelményeknek is meg tudjon felelni, illetve magzati műtők és robotsebészeti helyiségek is helyet kapnak majd a centrumkórházban.

A tervezésnél az is fontos volt, hogy egy már meglévő kórház átalakításával nem lehetett volna a tervezett összes funkciót maradéktalanul elérhetővé tenni a lakosság számára egy helyen, ám ezzel a beruházással mindez könnyen megoldható lesz – mutatott rá a kereszténydemokrata politikus. Kiemelte, hogy egyedülálló módon, robotizált technológiával szerelik fel az intézményt, ami tulajdonképpen egész Dél-Buda egyetlen általános profilú kórháza, a Szent Imre Kórház közelében épül majd fel a XI. kerületben, így ezzel nagyban hozzájárul a színvonalas és szakszerű ellátás biztosításához a régióban, írja a lap. 

A teljes cikket a magyarhirlap.hu portálon olvasható.