• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Augusztusra olvadna össze teljesen a Kenézy Kórház és a Klinika

Lapszemle Forrás: dehir.hu

A jogi és szervezeti integráció már január 1-jén megtörténne, de nyárig a két intézmény változatlan formában működne tovább.

Régóta dédelgetett álom Debrecenben a Klinikák és a Kenézy Kórház összevonása. A város már 1998 óta próbálkozik folyamatosan az integrációval, de különböző politikai és szervezeti okok miatt eddig nem kerülhet sor erre. November végén azonban fontos bejelentést tett Kósa Lajos polgármester és Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora - írja a dehir.hu portál.


A város és az egyetem közösen írt levelet az Emberi Erőforrások Minisztériumának, amelyben azt kérik, hogy a Kenézy Kórház fenntartói jogai kerüljenek át a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettől a Debreceni Egyetemhez.

Most újabb fejlemények vannak az ügyben. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorának kedd esti adásában elárulta, hogy Bács Zoltánnal, az egyetem gazdasági főigazgatójával pénteken jártak a miniszternél, ahol bemutatták az elképzeléseiket az egyesítésről.

A miniszter további adatokat és elemzéseket kért. Amennyiben ez meggyőzi őt és a kormányt, akkor reménykedhetnek egy pozitív válaszban.

- Tekintettel arra, hogy az ez a rendszer egybeesik a centrumok megszűnésével, így már nincs DEOEC, hanem amin centrumelnököt értettünk, az ezentúl rektor, amin gazdasági igazgatót értettünk, az gazdasági főigazgató. A Klinika és a Kenézy ellátórendszer változatlan formában működik az egyetem égisze alatt augusztus 1-ig. Azt gondoljuk, hogy ekkorára a működési integráció is teljessé válik, és a teljes ellátórendszer a klinikai struktúrában működik tovább. Ez egy nagyon nehéz feladat, ezért kértem fel Édes István professzort, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának az irányítására, és Lampé Zsolt igazgatóval ketten együtt koordinálják ennek a rendszernek az egymáshoz csiszolódását, amiből augusztus 1-től lesz egy egység – magyarázta Szilvássy Zoltán.

Legolvasottabb cikkeink