• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az intenzív osztályé az Év kollektívája díj

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Ugyanazokkal a gépekkel, eszközökkel dolgozunk, mint bármelyik nyugat-európai kórház. De sok, igazán jó nővérünk ment el.

A napokban az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a Kaposi Mór Oktató Kórházban rendezett ünnepségen az Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztály szakdolgozói elismerésben részesültek, az Év kollektívája díjat kapták. Ez alkalomból a sonline.hu készített interjút Racskó Szilvia főnővérrel.

Mivel emelkedett ki ebben az évben az osztály kollektívája a többi közül?
– Minket is meglepett az elismerés, nem tudtuk, hogy így lesz, de nagyon örültünk neki. Főleg, hogy a mi osztályunkat tényleg nehéz összehasonlítani más fekvőbeteg osztállyal. Hogy mivel emelkedhetett ki ez a kollektíva a többi közül? Ezt talán azoktól kellene megkérdezni, akik a díjat odaítélték. De mindig is úgy gondoltam, hogy a kollégáim, akik nap mint nap lelkiismeretesen dolgoznak, minden elismerést megérdemelnek. Kevesen vagyunk, és az osztály jellegéből adódóan sokak számára nem látható, hogy milyen komoly munkát, milyen odaadással végzünk. Ezért is öröm számunkra, hogy a kórház vezetése elismerte a munkánkat.

A nővérszakma is hiányszakma. Sokan lettek pályaelhagyók vagy mentek külföldre dolgozni. Akik maradtak, azokat mi tartja itthon?
– Sajnos ez teljesen igaz. Tőlünk is sokan mentek külföldre dolgozni. De túl egyszerű lenne azt mondani, hogy mindenki csak a pénzért, vagy a biztosabb egzisztenciáért vállal külföldön munkát. Ismerek olyan kollégát, aki egy másik országban is egy kórház intenzív osztályán dolgozik. Azt gondolom, az egy nagy elismerés a szakmai színvonalunkra, a munkánkra, ha valaki úgy tud elhelyezkedni nővérként, ápolóként külföldön, ahogy itt abbahagyta. Vagyis nincs szükség utánképzésre, az itt végzett munkát elismerik külföldön is.

Állandó felvétel van tehát?
– Itt az intenzív osztályon mindig állandó felvétel van. A szakképzést átalakították, de kevesebben is végeznek. Így nem mindig könnyű olyan képzett munkaerőt találni, akik megfelelnek azoknak a kihívásoknak, amiket ez az osztály állít eléjük. A bérezés a közalkalmazotti bértábla szerinti, ehhez még jöhet a műszakpótlék és a mozgóbér. A munka nem könnyű, de megtanulható. De itt van a legtöbb segítség is, nagyon sok gép van, ami a munkánkat segíti. Más osztályokon egy ápoló jobban magára van hagyva a beteggel...