• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az összetartozás ereje segít megoldani a gondokat

Lapszemle Forrás: Petőfi Népe Online

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötték a minapi kórházi ünnepségen Kiskunhalason.

A város egészségügyéért végzett munkáját többeknek is elismerték. Átadása, 1974 óta viseli Semmelweis Ignác nevét a kiskunhalasi kórház. A világhírű sebész-szülészmester születésnapja a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Az anyák megmentőjeként tisztelt orvos, mindössze 47 évig tartó életútjának felidézése előtt, fényképen elevenítették fel a halasi kórház történetét az 1854-ben létrehozott Erzsébet-kórodától kezdve, a mai kórház helyén álló Bessenyei-kórházig. A köszöntők mindegyikéből érződött, küzdelmes éveket él a magyar egészségügy, aminek sorsáért sokan aggódnak – olvasható a Petőfi Népe – online oldalán.

Megéltünk viharokat és nehézségeket, voltak félelmeink és kétségeink, láttuk a jövőt nehéznek és kilátástalannak - emlékeztetett az elmúlt évtizedekre ünnepi beszédében Kellner M. Barnabásné. A kórház ápolási igazgatója azonban kiemelte: „a nehézségek megoldódtak, félelmeink elcsitultak, kétségeink elmúltak, a jövő amit nehéznek véltünk az is lett, de nem kilátástalan!"

Miért is sikerült állva maradni országos viharokat kavart események ellenére is? Mert együtt voltunk, egyet akartunk és tettünk, ezzel erősítettük egymást. Ez olyan erő, mely mindig tovább visz a kitűzött cél felé. Ennyi ember között lehet olyan aki fáradt, vagy éppen gyenge, az sem kizárt, hogy mást gondol, de az összetartozás érzése lendületet, hitet és erőt ad a haladáshoz – mondta el az ápolási igazgató, aki idézte középiskolája, a Szilády-gimnázium jelmondatát is: „Sub pondere crescit palma", vagyis „Teher alatt nő a pálma".

Romhányi Zoltán kórházigazgató is köszöntötte az egybegyűlteket. A kórház továbbra is meghatározó szerepet tölt be a régióban, amit bizonyít, hogy a 39 kiemelt, súlyponti kórház között található – vélekedett a kórházigazgató.

Az ünnepségen adták át a Kiskunhalas Város Egészségügyéért kitüntetéseket, amiket Gyovai István polgármestertől vehettek át a jelenlévő díjazottak. Városi elismerésben részesültek: Baloghné dr. Pozsonyi Ildikó, Eszterné Szántó Mónika, Kincses Erika, dr. Lévai Ildikó és dr. Szepesvári Szabolcs.

Megtisztelő, hogy engem jelöltek erre a címre, de úgy gondolom, hogy ez nem csak az én érdemem, hanem a gyógytornászokkal együtt kaptuk ezt az elismerést. Nagyon örülök, hogy egy olyan csapat tagja lehetek, ahol mindenki lelkiismeretesen, magas szinten és vidáman végzi a munkáját – nyilatkozta a díjátadót követően Eszterné Szántó Mónika, aki már tizenhét éve dolgozik ezen a szakterületen a halasi kórházban.

Az ünnepség keretében öten részesültek Semmelweis-emléklap elismerésben: Halász Jánosné, Oláh János, dr. Oszlánczi Gábor, Rózsahegyiné Lampert Márta, dr. Soós Károly.

Kastély Sándorné a felnőtt ápolási tagozatban végzett munkájáért a MESZK elismerését vehette át. Törzsgárda jutalomban - mert már két évtizede dolgozói a Semmelweis Halasi Kórháznak – 21-en részesültek.