• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az öt legveszélyesebb nyári étel, ha elrontjuk

Lapszemle Forrás: szon.hu

A dinnyét sem szabad öt napon túl tárolni, még hűtőben sem, ez idő alatt elszaporodnak benne a Listeria baktériumok.

A cézár saláta nyáron kifejezetten veszélyes, ha azt tradicionális módon, nyers tojással készítjük. A kánikulában fontos ügyelni arra, hogy a tojást csak frissen fogyasszuk, különben súlyos szalmonellafertőzés alakulhat ki a szervezetünkben. A házilag készített jégkrém egyik alapanyaga ugyancsak a nyers tojás lehet. Viszont ennél az ételnél is ügyelnünk kell annak megfelelő minőségére, a szakemberek azt javasolják, inkább főzzük a jégkrémet mint hidegen keverjük, a főzés során ugyanis elpusztulnak a kórokozó baktériumok – írja a szon.hu portálja.

A dinnyét nem szabad öt napon túl tárolni, még hűtőben sem. Ugyanis ez idő alatt elszaporodnak benne a Listeria baktériumok, amelyet pedig csak főzéssel lehet elpusztítani.

A paradicsom rendkívül egészséges és legtöbbször nyersen fogyasztjuk. De éppen ezért mert nem főzzük, ételmérgezést is okozhat, mivel a szalmonella jelen lehet a zöldségben. A betegségek elkerülése érdekében a paradicsomot fogyasztás előtt érdemes folyó víz alatt megmosni.

A nyár egyik legnépszerűbb étele, a grillezett hús, ám ha nem megfelelően készítjük el, akár daganatos megbetegedéseket is okozhat, hisz a megégetett, elszenesedett hús fogyasztása rákos megbetegedéshez is vezethet. A szakemberek azt tanácsolják, a húsokat ne süssük nagy lángon, valamint mielőtt elkezdjük a sütését, azt megelőzően legalább fél órán keresztül pácoljuk.