• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az út szélén hagyták az agyvérzéses beteget

Lapszemle Forrás: Index

A betegszállítók embertelen bánásmódjára nem lehet magyarázat egy adat, információ félreértése.

Erzsébetet március 27-én kedden reggel 7-kor bocsátották el a Jahn Ferenc kórház neurológiai osztályáról, ahol egy hétig kezelték, miután többedik alkalommal agyvérzést kapott. A lábát és a karját is érintette a stroke, nehezen beszél, nehezen mozog, nem tud segítség nélkül járni, de kórházi kezelésre egy hét után már nem volt szüksége. Mivel a férje dolgozott, édesanyjához indult haza, akivel egy utcában laknak, egymással szemben lévő házakban. Az egyhetes kórházi ellátás után a neurológiai osztály adminisztrátora hívott neki egy betegszállítót, meséli Erzsébet, ami rendben meg is érkezett a kórházba, az ígért reggel 7 órás időpontra. És itt kezdődött a rémálom – olvasható az Index riportjában.

„Letoltak egy ágyon a betegszállítóhoz, segítettek beszállni, aztán velem és egy férfi beteggel elindultunk. Hosszan furikáztunk... egyszer csak azt mondta a betegszállító, hogy akkor most engem hazavisznek Angyalföldre. Mondtam gyorsan, hogy minek mennék én oda, nem ott lakom."
Na jó, akkor most kiszállunk – mondta a friss agyvérzéses Erzsébetnek kisebb vita után a betegszállító, aki azt bizonygatta, hogy arra a címre kell menni, ami a papíron van. Tehát az angyalföldire, ami valójában nem Erzsébet lakcíme.

"Mivel nem tudok jól mozogni, ezért kiszedtek az autóból, letették mellém a csomagjaimat, és elhajtottak. Előtte alá is írattak velem egy papírt, de nem volt nálam szemüveg, és olyan állapotban voltam, hogy papucsban, hálóingben állok az utcán a csomagjaimmal, hogy nem is tudom pontosan, mit írattak alá" – mesélte az eset másnapján feldúltan Erzsébet.

A Jahn Ferenc kórháznál az Indexnek elmondták, hogy sajnos valóban rossz kerületet tüntettek fel a lapon, amit a szállítónak átadtak.

A mentőszolgálattól Győrfi Pál, kommunikációs vezető azt mondta az Indexnek, hogy bár hivatalos panasz az Országos Mentőszolgálathoz nem érkezett, hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, amelynek kötelessége a jogszerű és tisztességes munkavégzés. "Egy adat, információ torzulása, félreértése (például a kerület száma) sajnos minden rendszerben előfordulhat, az embertelen bánásmódra azonban nem lehet magyarázat" – mondta Győrfi Pál, de nem árulta el, hogy melyik betegszállítóról lehetett szó.

Legolvasottabb cikkeink