• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bajornál bevált az új kezelés

Lapszemle Forrás: Blikk Online

Gyógyulása érdekében teljesen elzárkózott a külvilágtól Bajor Imre.

A népszerű humorista arra kérte a család tagjait és a hozzájuk legközelebb álló barátokat, hogy az egészségi állapotáról a jövőben ne adjanak ki semmilyen információt. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy rosszabbra fordult volna a színművész állapota. Sőt: az új kezeléseknek hála úgy tűnik, jobban van az agyrákkal harcoló Bajor Imre – írja a Blikk – online, amely felhívta a színész több barátját és a szeretteit, de szinte mindig falakba ütközött.

Kiderült: ennek az az oka, hogy őket is arra kérte a színész és a felesége, Ildikó, hogy a Bajor Imre kezelésével kapcsolatos dolgokról semmit ne mondjanak. Az egyikük végül elmondta: jelenleg milyen egészségi állapotban van a humorista.

Nem azért zárkózott el a külvilágtól Imi, mert rosszabbra fordult az állapota – oszlatta el az esetleges későbbi találgatásokat a család egyik közeli ismerőse. Sokkal jobb a kedve, mint néhány hete volt. Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy az új kezelés is az előnyére vált. Jobban van, és a közérzete is hétről hétre jobb. A család közeli ismerőse hozzátette azt is, Bajor Imre a betegségével kapcsolatban is nagyon optimistán és megfontoltan gondolkozik. Mindezt megerősítette Farkasházy Tivadar is, mint mondta a színész valóban sokkal jobban néz ki, mint korábban.

Dr. Kóczán István belgyógyász szerint nehéz meghatározni, hogy egy agydaganatos beteg esetében melyik kezelés a leghatásosabb. Ez többek között a daganat elhelyezkedésétől függ. Attól, hogy mennyire van szétszóródva, s hogy milyen az energiaszintje. Kemoterápiát és sugarat szoktak leginkább alkalmazni, illetve műtéttől várható javulás. Ha kemoterápiát folytatnak, az azzal jár – magyarázta a szakember -, hogy egy időre romlik a beteg közérzete, és fekvő beteggé válhat. Ezeknek a kezeléseknek az a célja, hogy meghosszabbítsák a beteg életét. Ha nem kap kemót és besugárzást, akkor előfordul, hogy hormonális kezelést alkalmaznak. Ez javulást hozhat – jegyezte meg dr. Kóczán István.