• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Beismert terepszemle, furcsa indoklással

Lapszemle Forrás: Népszava Online

A Honvédkórháznak először nem kell aztán mégis a Telki eszközparkja?

Elismerte a Honvédelmi Minisztérium (HM), hogy a felügyelete alá tartozó Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) egyes vezetői a Telki Magánkórházban jártak terepszemlén - írja a Népszava online.

Lapunk számolt be arról, hogy a Honvédkórház "miniszteri megbízottjaként" eljáró tanácsadó, Fendler Judit egészségügyi közgazdász, Zsiros Lajos, az intézmény orvos-igazgatója és Táborszki Katalin üzemeltetési mérnök ezredes, főmérnök Telkiben járt nemrégiben, hogy szemrevételezze a nemrég bezárt és eladott magánklinikát. Forrásaink szerint a látogatás célja az volt, hogy felmérjék, milyen költséggel és módon lehetne áttelepíteni a jelenleg a Honvédkórházban működő VIP-, azaz az állami vezetőket megillető ellátásokat, valamint az intézmény magánbetegeinek kezelését.

A HM azonban cáfolta, hogy ez lenne a tervük. Kérdéseinkre, hogy ez esetben milyen céllal jártak a kórház egyes vezetői Telkiben, a tárca azt írta: "Tudomásunk szerint a Telki Kórház új tulajdonosa (amely cég a Honvédelmi Minisztérium számára ezidáig ebben a kontextusban, azaz mint a Telki Kórház tulajdonosa, nem volt ismert) több érdeklődőnek megmutatta a Telki Kórház eszközparkját. A MH EK eszközpótlása - tekintettel arra, hogy 2007 óta támogatást eszközbeszerzésre nem kapott, finanszírozása pedig messze alulmúlja a betegellátás generálta igényt - új beszerzésekkel nem valósítható meg. A Kórház minden lehetőséget megragad arra, hogy kedvező áron jó állapotú műszereket szerezzen be. Ez ügyben tekintették meg a Kórház egyes vezetői az ingatlan eszközparkját. Továbbra is fenntartjuk: nincs és nem is volt napirenden az MH Egészségügyi Központban üzemelő ellátás átszervezése, helyszínének megváltoztatása" - közölte lapunkkal a HM sajtóosztálya.

Ezzel tehát az illetékesek elismerték ugyan, hogy a kórház vezetői a helyszínen jártak, ám a szemrevételezés okaként megjelölt, "másodkézből való" eszközbeszerzés igencsak furcsa. Már csak azért is, mert a HM előző, múlt heti közleménye még úgy szólt, hogy a HM "nem tervezi a Telki magánkórház épületének és felszereléseinek bérlését vagy bárminemű felhasználását".

További részletek a Népszava onlineban

Legolvasottabb cikkeink