• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Bejött a minősítés a makói Hagymatikumnak

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Már az első hónapban harmadával nőtt a kezelések száma.

Két új masszőrt is fel kellett venni azóta, hogy szeptemberben országos gyógyfürdővé nyilvánították a makói Hagymatikumot. Októberben egy évvel korábban kétezer, idén pedig háromezer gyógykezelést végeztek el a makói fürdőben – közölte Scheitzner Beáta. A növekedés mindenekelőtt annak köszönhető – tette hozzá az igazgató –, hogy az épületben szeptemberben megnyílt a fürdőorvosi rendelő, és nem sokkal később az országos gyógyfürdő minősítést is megkapta a Hagymatikum. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a társadalombiztosítás már nem csak a helyben élők gyógyászati kezeléseit finanszírozza. Az érdeklődésnek köszönhetően két új masszőrt vettek fel, aki a héten állt munkába – írja a Délvilág Napilap híre nyomán a delmagyar.hu portálja.

Az igazgató elmondta azt is: rövid időn belül új szolgáltatásként elindítják a szárazföldi gyógytornát, amelyhez külön termet alakítanak ki, és gyógytornászt is alkalmaznak. A tavalyi év hasonló időszakához képest idén ősszel a fürdőzők száma is nőtt, méghozzá 30%-kal – tette hozzá Scheitzner Beáta.

Az országos gyógyfürdővé nyilvánítás egyébként nem csak a hazai vendégforgalom növelésére kínál lehetőséget: ennek birtokában a Hagymatikum a külföldi vendégeket is fogadhatja úgy, hogy ellátásukért az ottani társadalombiztosítás fizet. A napokban Scheitzner Beáta és a makói polgármester, Buzás Péter a bajorországi partnervárosban, Osterhofenben jártak, mégpedig azért, hogy felmérjék milyen lehetőségei vannak a német piacon a Hagymatikumnak. Tapasztalataik szerint a makói fürdőnek nincs szégyenkeznivalója az ottaniakhoz képest, ráadásul a Hagymatikum gyógyászati kínálata megfelel a német vendégek igényeinek – emeli ki a portál.

De nem csak onnan várnak külföldieket: csütörtökön vajdasági idegenforgalmi szakemberek jártak a Maros-parti városban. Makón töltötte kétnapos kihelyezett ülését a napokban a Magyar Fürdőszövetség humánerőforrás-szakbizottsága. A 10 szakember elégedetten nyilatkozott a Hagymatikumról, továbbá ötletekkel is szolgáltak, miként lehetne még azt még hatékonyabban működtetni – közölte az elnök, Hegedűs Ernő.

Legolvasottabb cikkeink