• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Beperelte Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi kórház

Lapszemle 2018.04.18 Forrás: kettősmérce.hu
Beperelte Márki-Zay Pétert a hódmezővásárhelyi kórház

A polgármester hiába szervez helyi fórumot az egészségügyről, a párbeszéd helyett az érintettek inkább beperlik.

A hódmezővásáhelyi kórház főigazgatója, Kallai Árpád és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, Németh László közleménye szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét, a kórház ezért beperelte Márki-Zay Pétert - írja az MTI híre alapján a merce.hu.

Az előzményekről annyit érdemes tudni, hogy egy márciusi Székkutason tartott fórumra Márki-Zay is meghívást kapott, ahol azt mondta, Albániában jobb az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon, majd több példát is megemlített a közvetlen környezetéből a vásárhelyi kórház egészségügyi ellátásával kapcsolatban: barátját csontig vágott kézzel hazaengedték vacsorázni, mielőtt ellátták volna, a szomszédja pedig 3 napig sem ételt, sem ellátást nem kapott. Szerinte hírzárlat van a kórházban, így sok eset nem kerül a nyilvánosság elé.

Márki-Zay ma estére egészségügyi fórumot hirdetett meg, amelyre meghívta a kórház és az ÁEEK igazgatóját is, akik szerint a rendezvény – az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése alapján – az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány folytatása, ezért nem vesznek részt rajta. “Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja” – írták.

Szerintük Márki-Zay “alaptalan hangulatkeltése” kockáztatja a páciensek és orvosok közötti bizalmi kapcsolatot, ami a biztonságos betegellátás alapja, ezért felszólították a polgármestert, kérjen nyilvánosan bocsánatot az intézmény 570 dolgozójától.

A polgármestert egyébként felkérték, hogy mondjon beszédet a múlt heti szombati budapesti tüntetésen, de úgy döntött, csak egy levelet küld maga helyett, ugyanis kormánypárti és ellenzéki körökből is megkapta azt a kritikát, hogy polgármesterként túl sokat foglalkozik országos politikával Hódmezővásárhely helyett. Az ellene indított helyi lejárató kampány miatt pedig szerinte most valóban arra van szükség, hogy elsősorban a városért végzett munkájával, a rövid idő ellenére is látványos eredményekkel szeretne bekerülni a híradásokba.

Most azonban úgy tűnik, hiába tesz eleget ennek a vállalásnak, és szervez helyi fórumot az egészségügyről, az érintettek inkább beperlik ahelyett, hogy érdemi párbeszédbe kezdenének vele - írta a lap.

Legolvasottabb cikkeink