• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Béremelés és új főigazgató az OMSZ-nál?

Lapszemle Forrás: pestisrácok.hu - nol.hu

Szeptember 12-én az Egészségügyi Közlönyben megjelent a főigazgatói pályázat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn pályázatot hirdetett az Országos Mentőszolgálat főigazgatói beosztásába. Az elbírálási határidő a kiírás szerint december 10-e, vagyis eredményes pályáztatás esetén még az év vége előtt kinevezhetik az új főigazgatót.

A feltételek között szerepel a 2002/13 EüM rendelet, miszerint az elvárt végzettség egyetemi szintű diploma és minimum 5 éves vezető tapasztalat, továbbá előnyt jelent az orvosi egyetemi diploma. Ez arra utal, hogy a rövid kísérlet után a minisztérium is belátta, nélkülözhetetlen az orvos szakmai szakértelem a mentőszolgálat első számú vezetője tekintetében. A pályázat beadási határideje október 12.-e, az elbírálás határideje pedig december 10-e - írta a Pesti Srácok.

Máté Gábor jelenlegi megbízott főigazgató a pályázati feltételeknek végzettsége alapján nem felel meg, így már biztosan kimondható, év végéig új főigazgató kerül a mentőszolgálat élére, bár minisztériumi forrásaink szerint nem a megfelelő végzettség hiánya, hanem a megbízott főigazgató indulatos stílusa, néhány (később kirúgott) vezetővel folytatott, rögzített telefonbeszélgetésének tartalma volt a végső érv a menesztés mellett - írta a lap.

Béremelés és új igazgató lehet a mentőknél
A Népszabadság információ szerint az életpályamodell bevezetésével idén összességében ötven százalékkal emelkedhet a kivonuló mentők bére. Szeptember elsejétől az itt dolgozó orvosok is megkapták a bruttó 107 ezer forintos emelést, a szakdolgozók – azaz az ápolók és az egészségügyi végzettségű gépkocsivezetők – pedig a körülbelül 40 ezer forintos többletjuttatást, de az életpályamodellel további béremelésre számíthatnak. A kormányzat több mint tízmilliárd forintot szán a mentés körülményeinek javítására – írja a nol.hu portlálja.

Mártai augusztusi kormányzati megbízatása után futótűzként terjedt a hír a mentősök között, hogy Máté Gábor megbízott főigazgatónak kitelt az ideje, helyére ismét Mártai kerülhet. Ezt erősíti, hogy forrásaink szerint a jelenlegi főigazgató a pályázati kiírás több pontjának nem felel meg. Ennek ellenére Máté mindenképpen pályázni fog – értesült a portál, amely az ügyben kereste Máté Gábort, de nem érte el.