• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Bíróságra vitték a banki záloggal terhelt központ ügyét

Lapszemle 2019.02.06 Forrás: nepszava.hu
Bíróságra vitték a banki záloggal terhelt központ ügyét

A bíróságtól várja a miskolci sugárterápiás centrummal kapcsolatos üzleti vita rendezését a Medcenter tulajdonosa.

2018 áprilisában megszűnt a Borsod megyei kórház és a sugárterápiás eszközöket biztosító MedCenter Kft. közötti szerződés. A cég eredetileg 2006-ban kötött 15 évre szóló megállapodást, amelyben azt vállalta, hogy két új lineáris gyorsítót és egy CT-t telepít, azokat üzemelteti és karbantartja. A kórház élére 2016-ban kinevezett Tiba Sándor egy gazdasági átvilágítás után az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek szóbeli jóváhagyásával leállította a szolgáltató számláinak kifizetést. Az addig a MedCenter által foglalkoztatott embereket átvették. A gépek azonban egy kivételével ma is a MedcCenter tulajdonában vannak, ám miután a cégnek a kórház azóta sem fizet, így törleszteni sem tudják a gépek vásárlásához fölvett hiteleket - írta az előzményekről a népszava.hu.

Tavaly márciusban a finanszírozó Raiffeisen Bank zálogjog bejegyzéssel látta el a daganatos betegek kezeléséhez használt sugárterápiás gépeket. Ezeket emiatt karbantartani, javíttatni, megbontani, eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet. A finanszírozó elindította a végrehajtást a MedCenter ellen, amely több mint egy éve hiába követeli a pénzét a miskolci megyei kórháztól.

A MedCenter tulajdonosa Gubacsi László a laphoz eljuttatott közleményében megerősítette a végrehajtás tényét, s hozzátette, hogy a kórház által „jogosulatlanul” használt eszközeiken végzett beavatkozásoknak jogszerű felelősségbiztosítása sincs.

Emlékeztetnek arra is, hogy a kórház által aláírt mintegy 70 oldalas szerződés a megszűnés formájával kapcsolatos eljárásrendről egyértelműen rendelkezik. Ennek ellenére a helyzet rendezéséről április óta érdemben senkivel nem sikerült a MedCenter Nonprofit Kft. képviseletében eljáró személyeknek egyeztetniük. Mint írták: levélben folyamatosan jelezték a problémákat, és több alkalommal kérték a személyes találkozás lehetőségét az érintettektől. Ez mind a mai napig elmaradt. A MedCenter Nonprofit Kft. előtt sajnálatos módon nem maradt más lehetőség, minthogy jogi útra terelje a folyamatot, amit meg is tett - írta a lap.

Legolvasottabb cikkeink