• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Bírta a terhelést a mentőszolgálat

Lapszemle Forrás: magyaridok.hu

Januárban nemcsak béremelés lesz a mentőszolgálatnál, hanem év elején minden kivonuló mentődolgozó új munka­ruhát is kap.

Legkésőbb a jövő év elejére minden kivonuló mentődolgozó új munka­ruhát kap. Az összesen 21 ezer öltözetre hamarosan kiírják a közbeszerzést – nyilatkozta a Magyar Időknek az Országos Mentőszolgálat főigazgatója. Csató Gábor közölte: a híresztelésekkel ellentétben nem csökkent, hanem nőtt a mentőknél dolgozók száma.

– Augusztus vége van, kijelenthetjük-e már, hogy alaptalanok voltak azok a híresztelések, amelyek szerint az Országos Mentőszolgálat nem lesz képes ellátni a nagy nyári rendezvények biztosítását úgy, hogy közben ne szenvedjen hátrányt a mindennapi betegellátás?

– Nem túlzás azt állítani, hogy évtizedek óta nem látott el olyan komplex rendezvénybiztosítási feladatokat az OMSZ, mint ezen a nyáron. Ám mivel egyik nemzetközi sportrendezvény vagy fesztivál sem ért minket váratlanul, természetesen pluszmentőautókkal és pluszemberekkel meg tudtuk szervezni a munkát. Bajtársaink kiválóan bizonyítottak – mind a nagy rendezvényeken, mind a folyamatos betegellátásban.

– A kiemelt sportrendezvények biztosítása csak néhány éve került a magánszolgáltatóktól az OMSZ-hez. Mekkora bevételt jelent ez önöknek?

– A teljes, 30 milliárd forintot meghaladó költségvetésünkhöz képest elenyészőt. Ezért arra törekszünk, hogy a bevételt döntően a rendezvénybiztosításban részt vevő dolgozók javadalmazására fordítsuk. A maradékból kisebb eszközöket tudunk vásárolni, illetve ebből fizethetjük például a bajtársaink gyerekeinek idén először indított nyári napközit.

– A nyár nem csak a fokozott terhelés miatt volt izgalmas. A május legvégén a központ előtt tartott szakszervezeti demonstrá­ción a szervezők még arról beszéltek, addig tüntetnek, amíg nem sikerül elérni, hogy a 253 mentőállomás 7800 mentődolgozója legalább a jelenlegi bruttó bérét megkapja nettóban. Nem tudok arról, hogy ez megtörtént volna, mégsem volt újabb megmozdulás.

– Az emelések a korábban ismertetett ütemben folytatódnak, novemberben újabb 12 százalékos béremelést kap minden egészségügyi szakdolgozó, januárban pedig érkezik a mentőszolgálathoz a 10 százalékos extra emelés. Ráadásul a munkaruhák közbeszerzése is gőzerővel folyik.

A teljes interjú a portálon olvasható!

Legolvasottabb cikkeink