• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Blaha Lujza téri baleset: percekig hiába próbálták hívni a mentőt

Lapszemle Forrás: hvg.hu

Egy puffanást hallva szembesültek egy Blaha Lujza tér közeli gyorsétterem ételkiszállítói azzal, hogy előttük zuhant az úttestre egy férfi.

A 112-es segélyhívón nem kaptak segítséget, a mentők is csak hat perc után vették fel a telefont. Két motoros futár, akik szintén segédkeztek a helyszínen, a hvg.hu-nak számoltak be arról, miként élték át a nem mindennapi halálesettel kapcsolatos eseményeket.

Mint arról a lap is beszámolt, meztelenül ugrott ki egy hotel ötödik emeletéről egy férfi múlt szombaton fényes nappal a Rákóczi úton, a Blaha Lujza tér közelében. A kiérkező rendőrök fekete lepellel takarták be a férfit, a helyszínelés több órán át tartott.

„Kimentünk, a gyorsétterem elé, hogy mielőtt elindulunk az újabb címre, még elszívjunk egy cigit" – emlékezett vissza a történtekre a közeli gyorsétterem egyik ételkiszállítója, István. „Abban a pillanatban hallottuk a puffanást, de először nem is értettük, mi történhetett. Arra gondoltunk, hogy balesetet szenvedett valaki. Aztán már láttuk is az úttesten fekvő meztelen férfit, és a kollégám azonnal hívta a segélyhívót."

József azonban azonnal nem járt sikerrel. Elmondta, a híváslistájában is pontosan látszik, 11 óra 24-kor telefonált a 112-re, ahol negyven másodpercig váratták. Elunta és megpróbálta a mentők számát, a 104-et. Ott is csak hat perccel később vették fel a telefont, és onnantól számítva mintegy tíz perc alatt voltak kint.

„Amíg Józsi telefonált, én rögtön kimentem az úttestre, és elkezdtem terelni a forgalmat" – folytatta István. „Épp akkor jött egy rendőrautó szemből. Intettem neki, félreállt. Megkérdezte mi történt, és hogy hívtuk-e már a rendőrséget. Mikor megmondtuk neki, hogy még nem, ezt intézte ő maga, és segített abban is, hogy elállta a Rákóczi út két szélső sávját, hogy könnyebb legyen a gépjárművek és a buszok terelése, meg persze így biztosította a helyszínt, amíg a munkatársai és a mentők megérkeztek."

Elővették az újraélesztő gépet, de használni már nem tudták – tette hozzá.

István elmondta, mivel kollégájától a mentőszolgálat diszpécserközpontjában azt kérték, hogy ne mozdítsák meg a kizuhant férfit, szóltak az áldozat mellett segédkező fiatalembernek, aki azt üvöltötte vissza, hogy akkor az úton fekvő megfullad. István elmondta, közben a szállodából is kijöttek, hoztak egy paplant azzal takarták be a szerencsétlent, akihez a barátja – legalább is emlékei szerint így nevezte magát – beszélt.

Az ételfutár szerint nem csak az út szélén álló, bámészkodó emberek voltak közömbösek, hanem az a hatvan év körüli nő és két férfi, akik a szállodából kijöttek, és akik a rendőröknek az áldozat ismerősének mondták magukat.

A gyorsétterem dolgozóit egyébként a rendőrök még nem hallgatták meg a történtekkel kapcsolatban - tartalmazza a beszámoló.

Legolvasottabb cikkeink