Az országos hírnevet szerzett édesség csak egy a sok saját receptje közül, de most nyilván erre a legbüszkébb.
Kónya Mártonné Eta kalocsai szakápoló sokat kísérletezett a tökéletes ízvilág eléréséért és a minél alacsonyabb kalóriatartalomért, míg összeállt a bodzás-túrós – a megméretésen A természet ajándéka fantázianévvel indult –, amivel elnyerte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája elnevezésű versenyének különdíját. Az első egy almás-diós torta lett. Az Erős Antónia alapító nevével fémjelzett szervezet küldetése a cukorbetegség megismertetése a társadalommal, és az, hogy az ebben szenvedők hétköznapjait könnyebbé tegyék – akár újfajta édességek felfedezésével - írta a baon.hu.
Eta egyébként teljes egészében saját recept alapján készítette a málnazselével bolondított bodzás túrókrémtortát. A sütemény hosszas kísérletezés eredménye – az első variációkat a munkatársain és a családján tesztelte – és tényleg sokat dolgozott azon, hogy valami teljesen egyedivel álljon a zsűri elé. Fontos szempont volt az is, hogy minél jobban leszorítsa a szénhidrát- és kalóriatartalmat, mert a döntnökök ezt szintén nagyon komolyan vették, amikor a harminc nevezőből tízre szűkítették a mezőnyt, majd a döntőben kiválasztották az elsőt és a különdíjast. Elárulta: az országos hírnevet szerzett édesség csak egy a sok saját receptje közül, de most nyilván erre a legbüszkébb, hiszen így már nemcsak a családtagok, hanem szakavatott személyek elismerését is kivívta vele - írta a lap.