• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Cáfolják Orbánt a háborgó orvosok

Lapszemle Forrás: nol.hu

Ha ez az emberek szerint rendben van, maradjon így. De legalább tudják meg tőlünk, hogy mi várhat rájuk.

A pénteki összejövetel egy megállapodás békés megkötését ígérte volna a Markusovszky kórház független szervezete (EDFSZ) és a Reszasz között. Az együttműködés köré szervezett vita házigazdáinak előélete azonban sejttette már, hogy előbb-utóbb felforrósodik a levegő az Art Café különtermében - tudósított a szombathelyi fórumról a nol.hu.

Az egészségügy újraélesztésének mozzanataként megjelölt vitára több főorvos és még több szakdolgozó ment el. Sokan azonban csak ígérték. Kiss Béla mellkas-sebész főorvos meg is jegyezte, hogy neki sokkal többen ígérték a jelenlétüket. - Nem értem, mitől félnek, mit veszíthetnek azok az ápolók, akik igavonóként minimálbérért erejükön felül szolgálják a társadalmat – jegyezte meg.

Nem jött el a kórház meghívott igazgatója sem, igaz, nem is ígérte: vissza sem jelzett. Ezt többször is szóvá tették. Dénes Tamás szerint az érdektelenség azért veszélyes, mert a döntéshelyzetben lévő politika mindig fölméri az erőviszonyokat. Az internetadó ellen hirtelen a politika iránt eddig nem is érdeklődő emberek vonultak fel, a kormánynak megérte lemondani néhány milliárdról a békesség érdekében. Az egészségügybe viszont bele kell tenni legalább 600 milliárdot, hogy magához térjen. Ha nincs tömeg, amely akár sztrájkfenyegetéssel is harcol ezért, akkor a mindenkori kormány megspórolja ezt az összeget.

Egy ápolónő Orbán Viktort idézte, aki állítólag kijelentette: ha elfogynak itthon az egészségügyi dolgozók, majd hoz Erdélyből. Nem tud hozni, állapította meg az ugyancsak Erdélyből származó Dénes doktor. Aki külföldre megy ápolónak, az nem Magyarországra jön, hanem Németországba vagy Svédországba.

Takács Lajos idegsebész főorvos, a független szakszervezet vasi vezetője azt kérte, ne álljon mögéjük egyetlen párt sem, eddig sem a mostani, sem a korábbi kormányzó erők nem törődtek az egészségüggyel, politikai hasznot most se próbáljanak húzni a beteg emberekből. Nekünk mégiscsak a politikusokkal, mégpedig a kormánnyal kell megegyeznünk, ha az ellenzékhez fordulunk, a kormány többet tárgyalni sem ül le velünk, figyelmeztetett Dénes Tamás.

A vita moderátora, Szendrő-Németh Tamás ügyvéd azzal zárta az összejövetelt: ha egy családban van egy akaratos gyerek, aki mindenáron várat és kisvasutat akar magának, miközben a testvére súlyosan beteg, meg kell magyarázni neki, miért nem jut pénz kisvasútra. Ha továbbra is toporzékol érte, el kell verni a fenekét.

Legolvasottabb cikkeink