• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csak kiabáltam, hogy miért történik ez meg velem!

Lapszemle 2021.05.21 Forrás: szabadeuropa.hu
Csak kiabáltam, hogy miért történik ez meg velem!

Szenteste hívta az orvos, hogy a felesége üzent neki. Nem értette, hiszen két hete még azt mondták, hogy semmi esély a gyógyulásra.

Több mint negyven napig volt kómában koronavírus miatt a hatvani kismama, akinek a gyermekét sikerült megmenteni. Végül Szilvia is felgyógyult, és április közepe óta ismét együtt lehet az öt hónapos kislányával és a férjével. Hatvani otthonukban a szabadeurópa.hu látogatta meg a családot.

A terhesség utolsó harmadában Szilvi már sokszor volt rosszul, ezért egy nap bement a hatvani kórházba. Ott azt tanácsolták neki, szedjen C-vitamint. Két nap múlva rosszul lett, bevitték. A teszt pozitív lett, bizonyossá vált, hogy elkapta a koronavírust. Azt mondták neki az orvosok, hogy maradjon otthon két hétig, ne menjen sehová.

Már aznap ismét be kellett vinni a kórházba, mert nem kapott rendesen levegőt, fulladozott. Ekkor derült ki, hogy tüdőgyulladása is van. Szilvia szerint a hatvani kórház egyik harcias orvosnőjének köszönheti az életét, aki az asztalra csapott, és egy budapesti kórházba küldte tovább, ahol sokkal jobbak voltak a feltételek. (Szilvia ellátásában végül a Semmelweis Egyetem három klinikája vett részt: az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás, a Szülészeti és Nőgyógyászati, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika).

A kismamát a COVID-19 okozta súlyos tüdőgyulladás és a magzat életét is veszélyeztető oxigénhiányos állapot miatt szállították a fővárosba. Az egyetemen azonnali, sürgősségi császármetszést hajtottak végre nála tavaly november 15-én, ezzel megmentették a baba életét, aki 34 hetesen jött világra.

Szilvia két nap múlva összeesett, rohammentővel szállították át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Lélegeztetőgépre tették, majd három nap múlva meg lehetett szüntetni a gépi lélegeztetést, viszont 24 órával később komplikációk léptek fel, így újra gépi lélegeztetésre volt szükség. Akkora volt a baj, hogy a lélegeztetőgép mellett műtüdőre (ECMO) is kellett kötni a nőt. Több mint negyven napig volt mélyaltatásban, azaz mesterséges kómában. További részletek a cikkben

Legolvasottabb cikkeink