• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Csínján bánjunk az ételekkel külföldön!

Lapszemle Forrás: sonline.hu

Nem javasolt csapvizet inni más országokban, ahol az ember nem ismeri a helyi adottságokat.

Aki külföldre is eljut a nyáron, annak nem árt óvatosan bánni a rákkal, a kagylóval és más tengeri finomságokkal. Ezekhez nincs hozzászokva a mi szervezetünk – nyilatkozta a sonline.hu portáljának Heszberger Edina kaposvári dietetikus és táplálkozás szakértő, aki hozzátette azt is, ha valaki hirtelen és sokat eszik ezekből, s van egy rejtett hisztaminérzékenysége, akkor könnyen válthatnak ki nála allergiás reakciót ezek az ételek. Ilyen lehet a bőrkiütés, de a torok dagadása is.

A szakértő szerint például az olasz és a horvát konyha egészen hasonló a magyarhoz, hasonlóak a főbb alapanyagaik. Paradicsomot, paprikát, krumplit, rizst, csirkét használnak a főzéshez, s az étkezés szempontjából ez jelenthet egyfajta biztonságérzetet a külföldi lét során. Ugyanakkor érdemes hazai ásványvizet vinni az útra, hiszen abban már megszokott a szervezet számára az ásványianyag-összetétel. Külföldön ez lehet más, így érdemes fokozatosan ráállni az ott kapható ásványvízre. A dietetikus szerint viszont nem javasolt csapvizet inni más országokban, ahol az ember nem ismeri a helyi adottságokat.