• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Csodaszereket kínálnak rákos betegeknek

Lapszemle Forrás: kisalföld.hu

Győrben is megjelentek a kamu reklámok.

Legyenek nagyon óvatosak! Gyógyulást és hihetetlen gyorsaságú felépülést ígérnek megalapozatlanul rákos betegeknek, speciális gyógyászati célra szánt tápszerek és készülékek forgalmazói. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), közleményében felhívja a fogyasztók és családtagjaik figyelmét arra, hogy legyenek elővigyázatosak amennyiben egy rákos betegek számára szánt termék – amely nem gyógyszer – vonatkozásában gyógyhatást, prevenciós hatást látnak a reklámokban, illetve fokozott körültekintéssel járjanak el, amikor teljesen ismeretlen, hihetetlen gyorsaságú gyógyulást ígérő, csodahatású készítményeket kínálnak a kereskedők – írja a kisalfold.hu portálja.

Egy a közelmúltban történt esetben, ivóvizet hirdetett tisztességtelenül egy vállalkozás a „Magyar Rákellenes Liga ajánlásával" televízióban, nyomtatott sajtótermékekben, vásárláshelyi reklámanyagaiban és honlapján. Tetézve a bajt, meg nem engedett gyógyhatás-állításokat közölt a reklámokban.

Egy egészségügyi és szolgáltató kft. is beállt a sorba, hiszen a 2013. január 1. és 2014. augusztus 31. közötti időszakban jogsértést valósított meg azáltal, hogy a saját honlapján, egyéb honlapokon megjelenő online hirdetésekben, nyomtatott sajtótermékekben és szórólapokon egy étrend-kiegészítő termékeket – az élelmiszerekre vonatkozó ágazati előírások ellenére – betegség megelőzésére, gyógyítására vonatkozó állításokkal népszerűsítette.

Alapvető probléma, hogy bizalmi termékekről van szó és ez a jogsértő kereskedelmi gyakorlat a fogyasztók széles körét éri el. Kifejezetten azokat a sérülékeny fogyasztókat célozzák meg hitegető ajánlatokkal, akik az átlagosnál érzékenyebbek az egészségügyi problémájukkal kapcsolatos kereskedelmi kommunikációra, illetve azokat, akik a betegségükkel kapcsolatos áruvásárlás során a legfontosabb szempontnak tekintik az ígért, és ezért várt gyógyító, megelőző hatást. Ez a magyarázata annak, hogy a betegek akár anyagi erejüket meghaladó kiadásokra is hajlandóak - mondta dr. Kogyilla Tímea, a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda koordinátora.

Legolvasottabb cikkeink