• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Csökken a hibalehetőség a kanizsai kórházban

Lapszemle 2019.07.05 Forrás: zaol.hu
Csökken a hibalehetőség a kanizsai kórházban

Karszalagot kap minden beteg, s központi fekvőbeteg-felvételi rendszert vezetnek be.

A Kanizsai Dorottya Kórházban nagy hangsúlyt fektetnek a betegbiztonságra, ennek jegyében több fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban, s továbbiakat is terveznek. Karszalagot kap minden beteg, s központi fekvőbeteg-felvételi rendszert vezetnek be - írta a zaol.hu.

– Nagyjából másfél éve igyekszünk részt venni minden olyan pályázaton, ami lehetővé teheti, hogy minél biztonságosabb legyen a betegellátás az intézményben – bocsátotta előre dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos. – A betegbiztonság egyik jelentős eleme, hogy a műtők levegőjéből lehessen mintát venni, e célra több készüléket is beszereztünk, melyekkel pontos kép nyerhető a műtőlégtér mikrobiológiai állapotáról. Most dolgozunk egy olyan infekció-kontroll pályázat előkészítésén, mely révén a bőr megnyitásával, szúrásával járó, s a napi rutinba tartozó beavatkozások biztonságosabbá tehetők egyszer használatos eszközök beszerzésével, valamint olyan kötszerek alkalmazásával, melyek sokáig használatban maradhatnak a betegen, így ugyanis minimalizálható a fertőzésveszély.

Szeretnénk továbbá beszerezni egy UVC-torony nevű berendezést, ami ultraibolya sugarak segítségével negyed óra alatt képes az egész műtőt sterilizálni. Ez nagyon fontos a fertőzéses műtéti beavatkozások után annak érdekében, hogy a fertőtlenítéshez ne kelljen a napi műtéti programot hosszú időre leállítani.

A betegbiztonság fontos eleme az is, hogy a betegazonosítás milyen módon történik az intézményben. Régóta tervezzük, hogy egységes fekvőbeteg-felvételi rendszert alakítunk ki, melynek sajátossága, hogy minden fekvőbetegünk egyedi vonalkóddal ellátott karszalagot kap. Nyertes pályázatunk adott lehetőséget az ehhez szükséges informatikai háttér fejlesztésére, a speciális nyomtató beszerzésére, s egy évre elegendő karszalagot is vásároltunk.

Végül a főigazgató arról is beszélt: szintén pályázati forrásból szeretnének vásárolni három ultrahang-berendezést, továbbá a stratégiai tervükben évek óta szereplő MR-készüléket. Mindezen túl pályázati és saját pénzből, a kórház karbantartó szakembereinek bevonásával folyamatosan zajlik a betegosztályok festése, valamint a fürdőszobák felújítása. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink