• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Dezodor van, gyógyszer az nincs a patikában

Lapszemle Forrás: BEOL

16 éve vezeti a patikát, azóta 60 %-ra esett vissza a forgalma.

Elégedetlenek a helyi patika működésével Kötegyánban, Szőke János képviselő aláírásgyűjtés indítását is kezdeményezte. A községben lakók egy része szerint több napot kell várni a gyógyszerre, mire megérkezik, illetve még a legfontosabbakból is alig, vagy egyáltalán nem található készleten. Ez már egy több, hat-hét éves probléma – húzta alá Szőke János képviselő, hozzátéve azt is, az önkormányzat minden hivatalos utat bejárt már, hogy rendeződhessen a helyzet. Azt a kérdést tettem ebben fel a helybelieknek – folytatta a képviselő - szeretnék-e, hogy a képviselő-testület mindent megtegyen a normális gyógyszerellátás érdekében – olvasható a beol.hu portálján.

Ugyanezt Nemes János polgármester is megerősítette. Mint mondta, mindez nem a patika ellen szól, hanem a kötegyániak érdekében. A községnek nagy a gyógyszerigénye, ugyanis egyre korosodik a település, ráadásul az Egészségügyi és Szociális Intézményt is működteti az önkormányzat, ahol sok idős él. Hiába próbálkoztak személyes és hivatalos megkeresés révén is segíteni a helyzeten, érdemi előrelépés nem történt az ügyben – mutatott rá Nemes János, hozzátéve azt is, aki valamilyen készítményt szeretne vásárolni, el kell mennie Sarkadra vagy Gyulára. Azonban ezt kevesen engedhetik meg magukat, mivel sok az idős községben, ők pedig már nehezen mozognak. A lakosság igénye, hogy legyen elég gyógyszer Kötegyánban.

A portál munkatársa felkereste a kötegyáni gyógyszertárat. A patika polcai a megszokottakhoz képest meglehetősen üresnek tűntek. Tamás Zoltán patikavezető elmondta, hogy a nagy gyógyszertárakkal nem tud versenyezni, elpanaszolta, hogy sokan Gyulán vásárolnak. Akkor lesz több gyógyszer, ha több lesz az olyan beteg, aki itt szeretné beszerezni a készítményeket – folytatta a patikavezető. Megesik, két-három napot is kell várni egy-egy gyógyszerre, sőt volt olyan is, hogy két hónapig tartott a beszerzése – tette hozzá Tamás Zoltán, kiemelve azt is, hogy mindez a patikán kívül álló okok miatt következett be.
A kötegyáni patika vezetője elmondta: minden nap ad le rendelést, minden nap érkezik is gyógyszer. Sok azonos hatóanyagú készítmény van forgalomban, nem tud mindenből tartani, a leggyakrabban használtak azonban megtalálhatók nála. Tamás Zoltán úgy fogalmazott, hogy 16 éve vezeti a patikát, azóta 60 %-ra esett vissza a forgalma. Gyógyszertárat üzemeltetni nem aranybánya, nem lehet nagy bevételre szert tenni, ugyanis a készítmények ára is csökken, a rezsi pedig növekszik – jegyezte meg a patikavezető.

Legolvasottabb cikkeink