• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Díszpolgár lett Pesterzsébet háziorvosa

Lapszemle Forrás: mok.hu

Betegeivel személyes kapcsolata van, akik szeretik, tisztelik, ragaszkodnak hozzá.

Kitüntető címeket adott át november 16-án a kerület vezetése azon személyeknek, akik példaértékű munkájukkal hozzájárulnak Pesterzsébet fejlődéséhez, hírnevének emeléséhez - írja a kerületi lap információi alapján a mok.hu. A képviselő-testület díszülésén részt vett dr. Hiller István országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke, valamint az önkormányzat és a polgármesteri hivatal elöljárói. A Himnuszt követően Szabados Ákos polgármester nyitotta meg az ülést, majd elkezdődött a kitüntető címek átadása.

Pesterzsébet díszpolgára lett dr. Bálint András, aki 1985 óta dolgozik és él a XX. kerületben háziorvosként. Energikus, lendületes, markáns egyénisége a kerületi orvos közösség és a társadalmi élet jellegzetes szereplőjévé tette. Páratlan szervezőkészségének köszönhetően egyik szervezője és választott vezetője lett az Orvosi Kamara helyi szervezetének.

Társaival végzett tevékenysége nyomán alakulhatott ki kerületünk orvosainak fővárosi s talán országszerte is egyedülálló helyzete, Pesterzsébet Önkormányzatával való példás együttműködés. A Budapesti Orvosi Kamara Háziorvosi Szekciójának elnöke, vezetőségi tagja, az Országos Háziorvosi Szekció vezetőségi tagja, kerületi kamarai küldött.

Betegeivel személyes kapcsolata van, akik szeretik, tisztelik, ragaszkodnak hozzá, szívesen fogadják tanácsait. Nagy hangsúlyt fektet a személyre szabott gyógyításra, az utógondozásra. Gyógyító és közéleti munkáját számos kitüntetéssel ismerték el. 2016-ban az Orvosok az orvosokért életmű díjat kapott a Magyar Orvosi Kamarától.

Pesterzsébet Egészségügyéért díjat kapott dr. Závodszky Attila, aki 1992 óta a kerület egyik legendás házi gyermekorvosa. Csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgáját 1977-ben szerezte. Kezdetben a Vörösmarty utcai rendelőben gyógyította a gyermekeket, majd a Vas Gereben utcai Gyermekek Egészségházának megnyitása óta a kettes számú gyermekorvosi körzetben végzi gyógyító munkáját. Empatikus magatartásával, a gyermekeket kedvesen megszólító modorával népszerűvé vált mind a szülők, mind a gyermekek körében. Kiváló kapcsolatot ápol kollégáival, a házi gyermekorvosok kollegiális vezetője. Pesterzsébet közösségi életében is aktív szerepet vállal. A házi gyermekorvoslás tekintetében javaslataira, észrevételeire és segítségére mindig lehet számítani.

A díszülésen Polgármesteri Dicsérő Oklevelet vehetett át a kerületi bölcsődékben, óvodákban a gyermekek és a felnőttek körében végzett magas színvonalú egészségügyi prevenciós és felkészítő munkájáért Léránt Dávid, a pesterzsébeti mentőállomás volt vezetője.