• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészség ezreknek, 15 millió a szegedi Klinikai Központnak

Lapszemle 2023.06.12 Forrás: u-szeged.hu
Egészség ezreknek, 15 millió a szegedi Klinikai Központnak

Egy szív-ultrahang beszerzésére szeretnénk fordítani a Richter adományát, melyet a poszt-COVID ellátás során használnak majd.

Június első hétvégéjén Szegedre látogatott a Richter Egészségváros, ahol a Széchenyi téren gyűjthették az adománypontokat az érdeklődők. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 96. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, valamint élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt - számolt be az eseményről az intézmény portálja

Szeged lakosainak köszönhetően 15.214.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből a poszt-COVID ellátás korszerűsítése fog megvalósulni.

Az esemény megnyitóján Dr. Letoha Annamária, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Purjesz Béla Infektológiai Klinikai és Oktatási Központ épületigazgatója köszöntötte az Egészségváros résztvevőit, majd a klinika kitűzött adománycéljáról is bővebb tájékoztatást nyújtott: „Egy szív-ultrahang beszerzésére szeretnénk fordítani a Richter adományát, aminek segítségével a poszt-COVID ellátás során a betegeken speciálisabb vizsgálatokat tudunk majd elvégezni. A poszt-COVID ambulanciánk nemcsak Szegedről, de az egész ország területéről fogad betegeket, mivel ilyen típusú ellátást csak a mi klinikánk tud biztosítani az országon belül. A mai adománygyűjtés többek között ezért is kiemelkedően fontos a klinika számára.”

A szűrések és tanácsadások mellett a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei változatos, hiánypótló előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a női egészséghez köthető fontos kérdésekről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is. Az élőben közvetített előadások a rendezvényt követően is elérhetőek maradnak a Richter Egészségváros Facebook oldalán, melyek számos hasznos tanácsot tartalmaznak az egészségmegőrzéssel kapcsolatban. További részletek a teljes beszámolóban

Legolvasottabb cikkeink