• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészséges bizalom - publicisztika a nagy csatazajról

Lapszemle Forrás: hvg.hu

A rendszer alapvetően jól működik c. üzenet valóságtartalmáról maguk az ott dolgozók sokat mesélhetnének.

A magyar eü-rendszert a beteg államosítás, a folyamatos hazudozás, a kádári hálapénz és saját Stockholm-szindrómánk tartja életben - olvasható a hvg.hu weboldalon.

Helyzet van: "Álhírekkel támadják a magyar egészségügyet", "nagy a csatazaj" az eü-szférában, forrósodik a hangulat és jövő tavaszig nem lesz hűvösebb, márpedig ha ez így van, akkor csapataink harcban állnak, és valódi hírekkel fogják visszaverni az ellent. A szó a stúdióé. Köszönjük, Zoltán. Az egészségügyi frontról Balog Zoltán tudósított, akinek a munkaköri leírásában benne van, hogy felelnie kell mindenért, ami a magyar egészségüggyel összefügg, nem csoda tehát, hogy szívén viseli az eü közelgő összeomlásáról szóló merő kitalációkat. Különben felelni fog.

Az emberminiszter és lelkész a szakma Semmelweis-napját tartotta alkalmasnak arra, hogy a Pesti Vígadóban keresztülvigye a "vannak még hibák, de a rendszer alapvetően jól működik" c. üzenetet, csak éppen elképzelni nem tudjuk, ki lehetne a célcsoport, hiszen maguk az ott dolgozók sokat mesélhetnének az üzenet valóságtartalmáról. A magyar eü-rendszer betegei pedig még többet, érdemes lenne a fenti kijelentés után megnézni egy "Nagymamám, Zalai Imréné találkozása Balog Zoltán miniszterrel" falvédőt.

A miniszter fő aggodalma azonban nem csak, sőt nem is elsősorban az ágazatnak szólt, hanem saját munkahelyének, a kormányzatnak, hiszen az álhírek gyártói "nem csak a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat is", az álhírek pedig nem csupán az eü-rendszerbe vetett bizalmat ássák alá, hanem valami sokkal lényegesebbet is: Nem utolsó szempont a bizalom a kormányzat iránt, abban, hogy a minisztérium nem azért van, hogy egyre rosszabbá tegye az egészségügyet, hanem hogy javítson rajta.

Kibújt a kanül a zsákból: valójában ez fáj nekik. Hogy meginog a nehezen kivívott közbizalom irántuk meg a jószándékuk iránt. Bizalommegtartás, ill. -visszaszerzés téren azonban egy kicsit még teperni kéne, hiszen a bizalmat nemigen növeli, ha találomra előveszünk egy átlagos hírt a napi hírfolyamból. Mondjuk azt, hogy a miniszterelnök utasítására csak úgy át lehet csoportosítani közel százmillió forintot a szociális és gyermekvédelemből a versenysportokra. Jó, ez nem eü, de ha ez így megy, a NER első emberének közvetlen utasítására, akkor min is, kin is múlik az ágazat anyagi helyzetének rendezése?

Folytatás a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink