• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egészségesebb ételek kerülnek az asztalra

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

Nyilvánvaló, hogy igényel némi kreativitást az új menza-előírások betartása.

Soványabb húsok, kevesebb só és cukor, ám jóval több zöldség, gyümölcs, tejtermék szerepel mostantól az iskolai menzák étrendjében. Kérdés, miként fogadják ezt a gyerekek? – teszi fel a kérdést a Szoljon.hu portálja.

Az elmúlt időszakban szakembereink felmérték, hogy a korábbi gyakorlathoz képest milyen változásokat követel meg tőlünk az új szabályozás – mondta dr. Tánczos Borbála, a szolnoki Ozirisz Kft. ügyvezetője. A cég a megyeszékhely számos intézményének közétkeztetéséért felel, raktáruk pedig a megyében és megyénk kívül több céget ellát nyersanyaggal. Már augusztusban rendelkezésünkre álltak azok az adatok, amelyek segítségével próbafőzéseket végeztük, így nem értek bennünket váratlanul a változások. Az utóbbi hónapokban apránként már bevezettük az új előírásoknak megfelelő étrendet, s nyugodt szívvel mondhatom, hogy a gyermekek többsége nem tiltakozott az egészségesebb ételek ellen.

A hétfői bolognai spagetti például durum tésztából készült ugyan, ezt azonban valószínűleg észre sem vették a fogyasztói. Nyilvánvaló, hogy igényel némi kreativitást az új előírások betartása, ám nem lehetetlen, hogy a korábbihoz hasonló áron finom és egészséges ételt tegyenek az asztalra – fogalmazott a szolnoki Ozirisz Kft. ügyvezetője.

Próbáljuk betartani a most életbe lépett előírásokat, de attól tartok, nem lesz egyszerű úgy főzni, hogy ezeknek is megfeleljünk, meg a gyerekek is szívesen egyék – nyilatkozta Csécseiné Kiss Brigitta, Tomajmonostora szociális konyhájának vezetője.

Ugyanerről a Kislföld.hu portálján