Nyilvánvaló, hogy igényel némi kreativitást az új menza-előírások betartása.
Soványabb húsok, kevesebb só és cukor, ám jóval több zöldség, gyümölcs, tejtermék szerepel mostantól az iskolai menzák étrendjében. Kérdés, miként fogadják ezt a gyerekek? – teszi fel a kérdést a Szoljon.hu portálja.
Az elmúlt időszakban szakembereink felmérték, hogy a korábbi gyakorlathoz képest milyen változásokat követel meg tőlünk az új szabályozás – mondta dr. Tánczos Borbála, a szolnoki Ozirisz Kft. ügyvezetője. A cég a megyeszékhely számos intézményének közétkeztetéséért felel, raktáruk pedig a megyében és megyénk kívül több céget ellát nyersanyaggal. Már augusztusban rendelkezésünkre álltak azok az adatok, amelyek segítségével próbafőzéseket végeztük, így nem értek bennünket váratlanul a változások. Az utóbbi hónapokban apránként már bevezettük az új előírásoknak megfelelő étrendet, s nyugodt szívvel mondhatom, hogy a gyermekek többsége nem tiltakozott az egészségesebb ételek ellen.
A hétfői bolognai spagetti például durum tésztából készült ugyan, ezt azonban valószínűleg észre sem vették a fogyasztói. Nyilvánvaló, hogy igényel némi kreativitást az új előírások betartása, ám nem lehetetlen, hogy a korábbihoz hasonló áron finom és egészséges ételt tegyenek az asztalra – fogalmazott a szolnoki Ozirisz Kft. ügyvezetője.
Próbáljuk betartani a most életbe lépett előírásokat, de attól tartok, nem lesz egyszerű úgy főzni, hogy ezeknek is megfeleljünk, meg a gyerekek is szívesen egyék – nyilatkozta Csécseiné Kiss Brigitta, Tomajmonostora szociális konyhájának vezetője.
Ugyanerről a Kislföld.hu portálján