• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségvédelem és/vagy politikai propaganda

Lapszemle Forrás: 444.hu

Méhnyakrák-ellenes előadásnak álcázta iskolai kampányrendezvényét a miskolci fideszes képviselő.

A méhnyakrák kiváltó okairól nem, a köztársasági elnökről, Orbán Viktorról, és a borsodi fejlesztésekről annál több szó esett egy gimnáziumi előadáson, melyet előbb Az egészséges életért, majd A méhnyakrák ellen címmel hirdettek meg egy miskolci iskolában. A 45 perces program során 5 perc azért jutott az egészségvédelemre is, de arra már nem maradt idő, hogy elmondják, a Magyarországon évente 500 nő halálát okozó daganatos megbetegedést a HPV vírus okozza – írja a 444.hu portálja.

Január 11-én egészségvédelmi előadást tartottak egy miskolci középiskolában, melyet a KLIK fenntartású intézmény olyan 11. és 12. évfolyamos tanulók számára hirdetett meg, akik már betöltötték 18. életévüket. A gyanútlan diákokat a teremben „Nő A Siker" feliratú plakátok, székeiken pedig olyan szórólapok fogadták, melyek az alapítvány január 29.-i rendezvényét hirdették. A NAS Facebook-oldala szerint azon a rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház klinikai onkológusa, Dr. Révész János, és Papné Farkas Erzsébet, vezető védőnő tartanak majd előadást.

A fiatalok meglepetésére azonban ennek az iskolai programnak a Nő A Siker alapítója, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője volt az első előadója. A képviselő felvezetésként megkérdezte a diákokat, hogy ki a köztársasági elnök, majd a válasz után azt is, ki a miniszterelnök. „Reméljük, még jó sokáig ő lesz!" - jelentette ki a diákok helyes válaszára reagálva.
Csöbör ezután Magyarországról készült videókat vetített, melyekben magyar feltalálókat méltattak, majd térképelemzés következett, melyből kiderült, régen mennyivel nagyobb volt hazánk területe.

Csalódnia kellett azoknak a diákoknak, akik azt gondolták, ezután a méhnyakrákról lesz szó, ehelyett a képviselő rátért a megyei vonatkozású témákra, melyekről szintén kisfilmeket kellett végignézniük, majd lejátszotta a Bíborszél zenekar Miskolc című kampánydalát. Búcsúzóul a közönség tagjainak egy-egy palack Szűz Víz nevű, a termék honlapja szerint teljesen „csíramentes" csodaszerrel kedveskedtek, a forgalmazó szerint „fogyasztásával megelőzheted, hogy komolyabb betegségek alakuljanak ki nálad". A képviselő azt mondta, ő maga napi négyet is megiszik belőle.

Legolvasottabb cikkeink