• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egri kórház: nem jókedvünkben álltunk fel

Lapszemle Forrás: nol.hu

Most a sürgősségi omlott össze, de hamarosan jön az alapellátási ügyelet...

A heol.hu szombaton számolt be arról, hogy felmondott az SBO hat orvosa, köztük Botos Péter osztályvezető, aki a hírportálnak annyit mondott: közalkalmazotti munkaviszonya a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben 2014. november 27-én megszűnt.

A kórház sajtóreferense hétfőn azt mondta a Népszabadságnak: egyelőre nem nyilatkoznak. Dr. Fűtő László főigazgató korábban a hírportálnak annyit mondott, hogy néhány vállalkozó, közreműködő orvos mondta fel szerződését a Sürgősségi Betegellátó Osztályon. Az orvosok többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott. Döntésüket nem indokolták, erre jogszabályi lehetőségük van. A betegellátás nem került veszélybe. A megyei tiszti főorvos szerint jelenleg nincs olyan helyzet, amely beavatkozást igényelne - foglalta össze mai cikke előzményeit a Népszabadság.

A lap több távozó orvost is keresett, egyikük sem reagált. A történet ismerői szerint nem zárható ki egy munkaügyi per lehetősége, ezért nem nyilatkozik érdemben sem a kórház, sem az érintett orvosok. Utóbbiak egyike, Tóth Károly azonban több közösségi portálon is hozzászólt a távozásuk okait taglaló írásokhoz.

– Sajnos nem jókedvünkben álltunk fel. Sajnos nem azért, mert jobb helyre mentünk. Szerettünk ott dolgozni, szerettünk ott lenni. Én is nagyon sajnálom, de a hazugságokat nehezen tolerálom - mondta el többek között.

– Ez nem egri probléma, legfeljebb itt dőlt be most látványosan az egészségügyi rendszer, amit amúgy is csak az imádság tart össze jelenleg – fogalmazott neve elhallgatását kérve több, a Népszabadság által megkérdezett szakorvos.

– Az egri kórház egyre nagyobb ellátási területet kapott az elmúlt években, ehhez azonban nem rendeltek hozzá sem létszámot, sem felszereltséget. Vicc, hogy rezidensek dolgoznak a sürgősségin, akik alig egy-két éve kerültek ki az egyetemről, és egy szakorvosnak még felügyelnie kellene a munkájukat. Az egészségügy a végletekig lepusztult: most a sürgősségi omlott össze, de hamarosan jön az alapellátási ügyelet, ahol a hétvégéket szintén rezidensek húzzák végig, olykor hetvenkét órában – mondta egy vidéki háziorvos.