• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egyetemi tanszékek várományosa Győr

Lapszemle 2019.11.18 Forrás: kisalföld.hu
Egyetemi tanszékek várományosa Győr

Abban hiszek, ha nem próbálod meg a lehetetlent, a lehetségest sem fogod elérni!

Dr. Dézsi Csaba Andrást június 24-én Áder János köztársasági elnök kinevezte egyetemi tanárnak. A megyei kórház kardiológiai osztályának professzora eddig is sok titulussal bírt, de mostani kinevezése egyetemi tanárrá egyben remény is lehet arra, hogy hamarosan elkezdődik Győrben az orvosképzés - írta a kisalföld.hu. a kardiológussal készített interjúban.

Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, de sokak reménye szerint a pécsi egyetem általános orvosi karának két kihelyezett tanszéke fog Győrben indulni. Az egyik prof. dr. Oláh Attila vezetésével a sebészeti, a másik prof. dr. Dézsi Csaba András irányításával a kardiológiai tanszék lesz. A kari tanács már elfogadta a döntést, aláírásra várnak a dokumentumok.

- A kivenezés és a tanszék léte gyakorlatilag nem függ össze, én ezt a címet a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karán pályáztam, ahol docensként dolgoztam eddig. A pályázattal elnyertem az egyetemi tanári címet, ami alkalmassá tesz arra, hogy egyetemi tanszéket vezessek - mondta el a lapnak Dr. Dézsi Csaba András. - Néhány éve azt terveztük, hogy több évfolyammal indítunk orvosképzést Győrben, ami akkor az objektív feltételek hiányában nem sikerült. Tovább dolgoztunk és most jutottunk el odáig, hogy a sebészeti és kardiológiai osztályok személyi összetételét és tudományos tevékenységét minden szinten elismerték, és így bekapcsolódhatunk kihelyezett tanszékként a pécsi orvostudományi egyetem munkájába. Feltétlenül fontos megjegyeznem, hogy a győri kórház főigazgatója, dr. Tamás László János is rendkívül komoly munkát végzett annak érdekében, hogy közös célunkat elérhessük.

– 21 ezer műtétben vettem részt, van mögöttem tapasztalat, amit át tudok adni. Szeretem bedobni a fiatalokat a mély vízbe. Egy példa: dr. Oross Gábor kollégánk a világon a legtöbb pacemakert rakta be a korosztályában, mert abban az életkorban, amikor ő ezt elkezdte, nem szokták megengedni. Természetes, hogy ott vagyunk a fiatalok mellett, akik folyamatosan referálnak, átbeszéljük a feladatokat, közösen találjuk ki a stratégiát, de a megoldáshoz önállóan kell eljutniuk. Ha nem megy, akkor odamegyek és megcsinálom. Sok publikációm megjelent amerikai szakfolyóiratokban is, meggyőződésem, hogy a magyar orvoslás nincs lemaradva a nemzetközi mezőnyben. Abban hiszek, ha nem próbálod meg a lehetetlent, a lehetségest sem fogod elérni! Ha valamit szeretnék elérni, akkor megnézem, hogyan vezet oda az út, elindulok és végigmegyek rajta.

Legolvasottabb cikkeink