• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Egyetemről a kormányba: dr. Fábián Attila

Lapszemle 2018.06.21 Forrás: Kisalföld Szerző:
Egyetemről a kormányba: dr. Fábián Attila

A kórházak gazdálkodásának felügyelete, a hatékonyság növelése és az Egészségbiztosítási Alap kontrollja lesz a feladata.

Az ország százhat kórházának pénzügyi, gazdálkodási tervezésének, számvitelének és mindennapi gazdálkodásának kontrollját, az Egészségbiztosítási Alap felügyeletét kapta helyettes államtitkárként feladatául dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Karának dékánja. Tizenhárom esztendőn át dékánhelyettesként, majd öt évig dékánként dolgozott, ám az egyetemmel továbbra sem szakít. A Kisalföld interjúja.

- Július elsejével a kar vezetéséről le kell mondanom, de ezen a diplomaosztón még ott leszek és én adhatom át a diplomákat a végzetteknek. Tanítani természetesen a jövőben is fogok, nem akarok elszakadni sem Soprontól, sem az egyetemtől, sem a tudományos munkától - mondta el a Kisalföldnek dr. Fábián Attila.

- Sok orvos, gyógyszerész és az egészségügyben dolgozó vezető szakember szerzett másoddiplomát nálunk az orvosgyógyszerész-közgazdász vagy az egészségügyi menedzserképzéseinken. Ők ajánlottak Kásler Miklós miniszter figyelmébe. Nagyon megtisztelő a felkérés. A kórházak gazdálkodásának felügyelete, egyben támogatása, a hatékonyság növelése és az Egészségbiztosítási Alap mintegy kétezermilliárd forintjának kontrollja lesz a feladatom. Az államtitkárságon hárman leszünk helyettesek: a gazdálkodási, a szakmai és a fejlesztési feladatokat osztottuk fel úgy, hogy szoros együttműködésben, csapatban tudjunk együtt dolgozni. Nagy kihívás ez számomra, de örömmel vállaltam. Eddig tanítottam, most a gyakorlatban valósíthatom meg mindazt, amit a gazdálkodás- és szervezéstudományról tudok. Úgy látom, sok olyan terület van, amiben tényleg jobbá tehetjük a rendszert - osztotta meg első tapasztalatait a Kisalfölddel Fábián Attila. Kiemelte, hogy a helyettes államtitkárok elsősorban a döntés-előkészítésben vesznek részt, emellett segítenek megtalálni az intézményeknek a legjobb utat, melyhez sok párbeszédre lesz szükség.

. A továbbiakban többek között az én feladatom lesz annak felügyelete is, hogy az intézmények adósságállománya ne termelődjön újra - részletezte a helyettes államtitkár, aki kinevezését kedden vette át a minisztertől.

 

Legolvasottabb cikkeink