• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Egymás után telnek meg a kórházak

Lapszemle 2021.03.11 Forrás: merce.hu
Egymás után telnek meg a kórházak

Debrecenben olyan sok koronavírusos beteget ápolnak, hogy egy új épületet kellett megnyitni nekik.

Jelenleg még bőven benne vagyunk a harmadik hullám felfutásában, ahogy ezt a járványadatok is mutatják. Az egészségügyi intézmények óriási nyomás alatt állnak, amit súlyosbít az új egészségügyi jogviszony miatt felmondott orvosok és ápolók által okozott létszámhiány, írja a Mérce.

A mosonmagyaróvári kórházban például a szülészeti-nőgyógyászati és a gyermekosztályos ellátás szünetel átmenetileg, ezt a funkciót a győri kórház veszi át, de nem lehet tudni, meddig. A 24.hu információi szerint ez részben a járvány okozta terhelésből, részben pedig abból fakad, hogy sokan felmondtak a kórházban, főleg ápolók. Ahhoz, hogy a kórházban képesek legyenek ellátni a koronavírusos betegeket, más osztályokról is át kell vezényelni dolgozókat – például a szülészetről és a gyermekosztályról – a járványosztályokra.

Balassagyarmaton is nyomasztó a helyzet: Csach Gábor, a város fideszes polgármestere vasárnap arról írt, hogy jelenleg 120 Covid-beteget gyógyítanak a kórházban, akik közül 14-en lélegeztetőgépen vannak. Bár a kórházban még van szabad hely és lélegeztetőgép is (összesen 240 koronavírusos beteg ellátására van kapacitás és 40 lélegeztetőgép áll rendelkezésre), azonban a szomszédos megyékből is ebbe a kórházba szállítanak betegeket. A 24.hu szerint a hónap második felére elfogyhatnak a helyek az egészségügyi intézményben.

A hatvani kórház sajtóreferense, Zelnik Krisztina viszont egyenesen arról számolt be kedden a heol.hu-nak, hogy az intézmény koronavírusos betegeket ellátó kapacitásai az elmúlt hét folyamán megteltek, a betegek pedig a korábbiaktól eltérően inkább a 40-50 éves korosztályból kerülnek ki. A kórház arra kér mindenkit, hogy a járványügyi intézkedéseket betartva vigyázzanak egymásra.

Debrecenben olyan sok koronavírusos beteget ápolnak, hogy egy új épületet kellett megnyitni nekik: ezentúl a Debreceni Egyetem orvosi rehabilitáció és fizikális medicina klinikájának épületében is járványügyi részleg fog működni. A tatai önkormányzat pedig hétfő este jelentette be, hogy a városban működő Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek. Ennek az az oka, hogy a járványhelyzet miatt a tatai telephelyen rendelő szakorvosokat is át kellett irányítani a tatabányai Szent Borbála Kórházba.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kedden a Kossuth rádióban bejelentette, hogy az intézményben minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott ágy tele van, és nagyon sokan vannak az intenzív osztályon is.

 

Legolvasottabb cikkeink