• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egymástól is kapkodják az orvosokat

Lapszemle Forrás: Magyar Hírlap

Nincs elegendő kórházi szakember, siófokon átmeneti megoldást találtak.

Meg kell fizetni az orvosokat, másként egyre többször fordulhat elő olyan jelenség, ami a siófoki kórháznál történt a közelmúltban – összegezte véleményét a siófoki kórház főigazgatója annak kapcsán, hogy két vállalkozóként dolgozó szakorvosa nemrég fölmondott, mert ő nem emelte meg óradíjukat. Egy másik orvos pedig egészségügyi okokból már korábban távozott - írja a Magyar Hírlap – online.

Az ügyet jelentős érdeklődés kísérte, arra lehetett ugyanis számítani, hogy az orvoshiány miatt a kórház éppen az idegenforgalmi szezon kellős közepén marad hoppon. Nem is szólva arról, milyen nehézséggel kell szembenéznie az átlagos hétköznapo­kon is. Végül több intézmény is segített – mondta Varga Ferenc –, s így pótolni tudták azt a két szakorvost, akinek augusztus 9-én lejárt a felmondási ideje. A korábban távozó helyébe pedig szinte azonnal érkezett valaki, másodmagával erősítve a járóbeteg-ellátást. „Ezt egyébként minden nyáron megtesszük, mert a sebészeti, traumatológiai esetek ilyenkor halmozódnak.

Augusztus 20-ig működik a megerősített szolgálat" – tette hozzá Varga Ferenc. Szeptembertől új „vendégorvosok" váltják a két mostanit, így később sem lesz gond – mondta. Ennek köszönhetően a szeptemberi ügyeleti beosztást is el tudták készíteni.

Az igazi megoldást az jelentené – felelte felvetésükre az intézményvezető –, ha sikerülne állandó munkaviszonyban, közalkalmazottként foglalkoztatott traumatológusokat felvenni. Ez az orvosi szakma egyébként a sebészeti részlegen belül működik a kórházban, önálló osztálya nincs. Napközben ez soha nem okoz gondot, mert két traumatológus mindig jelen van. Az ügyeletet adott esetben készenléttel oldják meg, behívják a távol lévő szakorvost.

A főigazgató egyébként most más kórházakból keresi új, állandó munkatársait. Az alacsony bérek miatt kevés az orvos, az elvándorlást egyelőre a bérfejlesztés sem tudta fékezni. Emiatt az intézmények „egymástól kapkodják el a szakembereket" – emelte ki Varga Ferenc.