• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Egyre nagyobb a gyerekszegénység Magyarországon

Lapszemle 2019.04.21 Forrás: ATV Start
Egyre nagyobb a gyerekszegénység Magyarországon

Herczog Mária: nem alkalmas a kormány családpolitikai akcióterve a demográfiai helyzet javítására.

Herczog Mária szerint a kormány új családpolitikai rendelkezései inkább a felső középosztályt segítik. Az egyesületi elnök úgy gondolja, attól születne több gyermek, ha megbízható szociálpolitika lenne, derül ki az ATV riportjából. 

Egyelőre nem nőtt a gyermekvállalási kedv Magyarországon. Herczog Mária a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnöke arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy szerinte nem alkalmas a kormány családpolitikai akcióterve a demográfiai helyzet javítására. Úgy véli, attól születne több gyermek, ha kiszámítható, hosszú távú, megbízható szociálpolitika lenne, és olyan intézkedések, amelyek minden családot pozitívan érintenek. 

„Például a bölcsődék és óvodák rugalmas nyitvatartással működjenek, legyen elég tisztességesen megbecsült, magasan kvalifikált, jól képzett szakgondozó, és ne térjen el az uniós szabványtól az egy gondozónőre jutó gyerekszám, ez ideális esetben 5 gyermek, ami nálunk jóval több. Az iskolákban a nyári szünet alatt legyenek ingyenesen elérhető programok, lehetőség a felzárkóztatásra, nyelvtanulásra, sport és egyéb kulturális tevékenységre” – sorolta. 

Herczog Mária szerint a kormány új rendelkezései inkább a felső középosztályt segítik, miközben ez a réteg egyébként is meg tudná teremteni azokat, amikre a támogatást adják. 

Egyre nagyobb a gyerekszegénység Magyarországon - folytatta, és a szülők nem bízhatnak abban, ha megszületik a gyerek, és a család nehéz helyzetbe kerül valami miatt, akkor is részesülhetnek támogatásban. "Minden megszületett gyermek kapjon esélyt egy tisztességes felnevelkedésre!" - jelentette ki az egyesület elnöke. Azt is megjegyezte, hogy a gyermek felnevelése nem csak a szülő dolga és felelőssége, ehhez a munkához mindenkinek hozzá kellene járulni. Hangsúlyozta, hogy minden társadalmi réteget támogatni kell.  Azzal folytatta Herczog, hogy „nagyon nehéz olyan fajta szociálpolitikával célt elérni, ami gyerekellenes, jogellenes, és az emberi méltóságot és életminőségét sérti”.  

Az egyesületi elnök egyetértett azzal, hogy azért is születik kevesebb gyermek, mert az életszínvonal javulásával egyre kényelmesebbek és önzőbbek az emberek. 

Legolvasottabb cikkeink