• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyre több a kérdőjel a kórházak körül

Lapszemle Forrás: Délmagyar Online

November elsején hivatalba kellett volna állniuk, de még nem hirdették ki a pályázatok eredményét.

Bár a kiírás november elsejei munkakörbetöltésről szólt, továbbra sem hirdették még ki a kórházigazgatói pályázatok eredményét. Több mint hatvan vezetői posztra írt ki júliusban pályázatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet – köztük arra a 12 kórházigazgatói posztra is, amelynek pályáztatása az előző körben eredménytelenül zárult - írta a delmagyar.hu.

Csongrád megyében a szentesi és a makói kórház volt ilyen. Az intézmények új vezetőinek öt napja munkába kellett volna állniuk, de eredményhirdetés híján még mindig a régi főigazgatók irányítanak. Mandátumuk ugyanis addig szól, amíg az új vezetőt ki nem nevezik. Hogy erre mikor kerül sor, azt nem lehet tudni, mert bár a döntés állítólag megvan, a miniszteri bejelentés hiányzik.
Időközben biztossá vált, hogy a makói kórház jogutód nélkül megszűnik – az erről szóló hivatalos értesítést már megkapta Baráth Lajos főigazgató. Mivel azonban a pályázati kiírás még önálló intézményre szólt, vélelmezhető, hogy január elsejéig – amikor integrálódik a vásárhelyi kórházzal – Baráth tölti be ezt a posztot. Egyébként ő volt az egyetlen pályázó.

Egyre több a kérdőjel a kórházak körül
Sánta Sándor, Makó rendszerváltás utáni első polgármestere, jelenleg az önkormányzat egész-ségügyi bizottságának fideszes elnöke ugyanakkor levélben kért szakmai felülvizsgálatot a GYEMSZI igazgatójától a makói kórház beolvasztásának ügyében. Nyilvános indoklást vár, és olyan döntést, amely „lehetővé teszi a döntés visszafordíthatóságát, vagyis valamilyen önállóság megtartását".

Múlt héten úgy tájékoztatta a lapot Göbl Vilmos, a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense, hogy a kormány az Erzsébet-kórházat is telephellyé minősítette. Kallai Árpád, az intézmény vezetője tegnap úgy kommentálta a történteket: ez csupán egy elnevezés, ami nem jelenti azt, hogy a kórház egy másik intézmény alá szerveződne. A fenntartó GYEMSZI-nél azonban magáról az elnevezésről sem tudtak. A sajtóosztálytól azt az információt kaptuk: értetlenül állnak a bejelentés előtt, hiszen a teljes folyamat tárgyalás alatt van. Hogy mely intézmény milyen státuszt kap, csak ennek lezárultával derül ki. Ezek után megkérdeztük Göbl Vilmost, pontosan ki minősítette telephellyé a vásárhelyi kórházat.

Azt a választ kaptuk, hogy a főigazgató tájékoztatta az önkormányzatot a tervezett változtatásokról.

Nem ez lenne az első eset, hogy meglepő döntések születnek. A kecskeméti kórházban például kinevezték az intézmény főigazgatóját, aki csak ezután tudta meg, hogy hozzá csatolják a félegyházi és a kalocsai kórházat is – telephelyként. Mindenesetre sem Szentesen, sem Szegeden nem tudnak egyelőre arról, hogy bármelyik kórházat integrálniuk kellene.