• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyszerre kapott szívrohamot az ikerpár

Lapszemle Forrás: szoljon.hu

A testvérek között pedig sokszor furcsa, megmagyarázhatatlan kapcsolat tapasztalható.

Ikres szülőnek lenni kiváltság, ikerként születni és élni szerencse. Számadatok azt bizonyítják, minden 80. terhesség ikerterhesség és minden 80. ikerterhességnél hármasikrek születnek. A testvérek között pedig sokszor furcsa, megmagyarázhatatlan kapcsolat tapasztalható. Egyes vélemények szerint a terhességek akár 70 százaléka is ikerterhességként indul, de valamiért csak 12 százalékában születik meg a kettő vagy több gyermek egyszerre – mondja Cs. Nagy Ibolya tiszaföldvári kineziológus, természetgyógyász. Szerinte már a pár hetes magzatok is kommunikálnak egymással lélekszinten, az ikertestvérek kapcsolata a későbbikekben is nagyon szoros, szinte megmagyarázhatatlanul közeli – olvasható a Szoljon.hu portálján.

– Nagybátyáim, Tibor és László 1917-ben születtek, ikerként Szolnokon – mesélte Laki Ferenc. Szoros testvéri viszonyt ápoltak egész életükben. Bár mindketten megnősültek és családot alapítottak, folyamatosan érdeklődtek egymás hogyléte felől, rendszeresen összejártak. A hetvenes évek közepén Tibi infarktust kapott. A feleség sokáig gondolkodott, merje-e felhívni Lacit a szomorú hírrel, végül úgy döntött, inkább sógornőjével beszél. Amikor az asszony felvette a telefont, mondta, hogy az infarktusról szeretne vele pár szót váltani. „Honnan tudod, hogy Lacinak infarktusa volt?" – kérdezte. „Lacinak? Tibinek volt!" – válaszolta a másik asszony. Végül kiderült, a testvérek egyszerre estek át a szívtraumán. Hogy az egybeesés pusztán a véletlen műve vagy az ikerkapcsolatnak köszönhető? Nem tudni...

Dr. Úri-Szabó Károly szülész-nőgyógyász szerint minden ikerterhesség veszélyeztetett, a két testvér között ugyanis nemcsak „szeretgetés" történik. Az anya méhe egy gyermekre van „tervezve". A hely a kettő vagy több magzat számára igen szűkös, esetenként az életben maradásért, a nagyobb helyért komoly „harc" folyik a babák között – emelte ki a szülész-nőgyógyász, hozzátéve azt is, éppen ezért az ikerterhességet az orvosok különös figyelemmel kísérik. Nem egyszer fordul elő, hogy az egyik gyermek elnyomja a másikat, amely miatt az ikertestvér lassabban fejlődik, és ez valóban még az egészségét is veszélyeztetheti.