• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ekkora kihívás lesz a vizes vb orvosi szemmel

Lapszemle Forrás: hosszabbítás.hu

Olyan orvos kollégákat sikerült megnyernem, akik egytől-egyig a szakma elhívatott és kiválóan felkészült képviselői.

Országos hírnévnek örvendő professzorokból, gyakorlott szakorvosokból és pályakezdő orvosokból, mellettük orvostanhallgatókból és ápolókból, valamint szépszámú önkéntesből áll majd a 2017-es FINA Világbajnokság 500 fős magyar orvos-egészségügyi csapata, de hozzájuk hasonlóan az Országos Mentőszolgálat és a Vízi mentők Szakszolgálatának munkatársaira, valamint a Magyar Anti-dopping Csoport ellenőreire is nehéz vizsga vár majd az idehaza rekordméretűnek számító sporteseményén. Erre világított rá a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó dr. Merkely Béla orvosprofesszor, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója.

A 2017-es feladatok megoldására már most szervezetten készülő egészségügyi csoport vezetője nem titkolja, hogy csak a kazanyi világbajnokságon tett látogatása után jött rá, hogy milyen hatalmas irányítói feladat teljesítését vállalta magára - idézte a hosszabbítás.hu.

„Nekünk nem lesz lehetőségünk olyan poliklinika kialakítására, mint amivel a kazanyiak az „olimpiai falujukban" büszkélkedhettek, tervezzük viszont a Korányi Klinika tömbjében, és annak új szárnyában egy speciális világbajnoki sürgősségi központ megszervezését. Háttérkórházaink közé tartozik majd a Semmelweis Egyetem valamennyi klinikája és a Semmelweis Egyetem Oktató kórháza, ismertebb nevén az Uzsoki. Kiemelt szerepet kap majd a vezetésem alatt álló Városmajori Klinika, de az úszósport jellegéből fakadóan az egyetem Mária utcai szemklinikájának is számos páciens fogadására kell felkészülnie. Jelentős beruházással legkevesebb két versenyszínhelyen világszínvonalú fizioterápiás kezelőközpont kialakítására lesz szükség, de a beszerzett eszközöket a világbajnokság után a magyar sportegészségügy szolgálatába lehet majd állítani."

A Szervező Bizottság ülésén az is elhangzott, hogy nagy erőkkel, így legkevesebb 27 rohamkocsival vonul majd fel az Országos Mentőszolgálat, amelynek várhatóan alternatív intézmények mentőautóit is be kell vonnia a szolgálatba. Tekintettel a nyílt vízi úszókra, még inkább pedig a 27 méteres magasságból a Duna vízébe „csobbanó" óriás toronyugrókra, és a rájuk leselkedő veszélyekre, ezúttal sem hiányoznak majd az orvos-egészségügyi csoportból a jól felszerelt vízi-mentők, valamint a búvárok sem...