• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Elbocsájtották a megyei kórház főigazgatóját

Lapszemle Frissítve 2020.04.11 Forrás: feol.hu - origo.hu - 24.hu
Elbocsájtották a megyei kórház főigazgatóját

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát.

Miközben betegek százai várják a gyógyulásukat, több tucat orvos és ápoló küzd a megyében azért, hogy a vírussal fertőződött embereket izolálja, valamint megtervezzék a kórházi ágyak számának növelését, váratlan lépésre szánta el magát az operatív törzs vezetése. A Fejér Megyei Hírlap információi szerint – amit több helyről is megerősítettek – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát - írta a feol.hu.

A már nyílt titoknak látszó döntés érintettjét, Csernavölgyi Istvánt is megkeresték, aki igyekezett elhárítani kérdéseikre a választ, mondván: „Ma mindennél fontosabb az emberek élete és kollégáim tisztessége!” Végül a főigazgató, aki nagypéntek reggelén leadta hivatalát, egy közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak, amelyet a feol.hu is szó szerint közöl:

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

"A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. A hatályos Szervezeti és Működési Szabályzat szerint az új főigazgató kinevezéséig dr. Reiber István, orvosigazgató vezeti az intézményt." - indokolta az Origo kérdésére az EMMI a főigazgató leváltását.

- Nem volt más, számomra ismert előzménye az elbocsátásnak. Tíz évig vezettem a megyei kórházat, tudtommal munkatársaim, a betegek és a felügyelő szervek megelégedésére. Munkámért az idén terjesztettek fel az egészségügyi munkáért végzett életműdíjnak számító Batthyány–Strattmann-díjra, 2017-ben a munkámat Berzsenyi-díjjal ismerték el. A távozó főigazgatóval, Csernavölgyi Istvánnal a 24.hu készített interjút, amely itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink