• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elégedett betegek és orvosok az Urológiai osztályon

Lapszemle Forrás: egerhirek.hu

A Markhot Ferenc Kórházban az utóbbi két évben lezajlott fejlesztések eredményei az urológiai szakellátásban is megmutatkoznak.

Korszerű műtőblokk, sürgősségi és intenzív osztály, a modern röntgen diagnosztika (új CT, MR és egyéb képalkotó eszközök) segítik az urológiai betegek gyógyítását - írja az egerhirek.hu

A fejlesztésekkel párhuzamosan az osztály civil segítséggel és összefogással korszerűsítette a kórtermeket, a vizesblokkokat, komfortosabb környezetet alakítottak ki a betegek és a gyógyítók számára. A 30 ággyal rendelkező megújult Urológiai osztályon korszerű eszközparkkal hét szakorvos végzi a gyógyító munkát. A műtői fejlesztések mellett korszerű húgycső, hólyag és vesetükröző műszerek, optikák segítik az orvosok munkáját.

Fiatal orvos csapat, lendületes és hatékony gyógyító munka
Dr. Mansour Bassel osztályvezető főorvos büszke a munkatársaira, orvosokra és ápolókra egyaránt, akik jól képzett szakemberek, legtöbbjük fiatal. Az osztályvezetőn kívül hat orvos: Dr. Kovács István, Dr. Kovács Péter, Dr. Monyók Ádám, Dr. Sereg Róbert, Dr. Szabó József és Dr. Vass István fogadják a betegeket az osztályon és a szakrendeléseken. A Markhot Ferenc Kórház ellátási területén Heves megyében több helyen találkoznak a betegek szakrendeléseken a kórház urológusaival. Az egri kórházban korszerű eszközök állnak rendelkezésre a húgyuti szervek és a vese vizsgálatához vagy a beavatkozások elvégzéséhez és folyamatosan bővül az eszközpark.

Jól szervezett a szakellátás, mind a személyzeti, mind az eszközök kihasználtságát illetően. Komoly eredménynek számít, hogy megvalósulhatott az előjegyzés nélküli szakrendelés a Markhot Ferenc Kórház urológiai betegellátásában. A betegek mentesülnek minden előjegyzés, várakozás sokszor kellemetlen rendszerétől. A Rendelőintézetben ugyanis naponta párhuzamosan két szakrendelés fogadja a betegeket. Aki 13 óráig bejelentkezik, még azon a napon biztosan szakorvosi ellátást kap.

Az osztályvezető főorvos kiemelten fontosnak tartja az eszközök, műszerezettség fejlesztésén túl a folyamatos szakmai továbbképzéseket is, melyeken az orvosaik és a nővérek is részt vesznek. Dr. Mansour Bassel hangsúlyozta: a betegek együttműködése a gyógyításukban elengedhetetlen, mely nélkül nem lehet sikeres a gyógyítás. Bizalom, tisztelet jellemzi az orvos-beteg, nővér-beteg kapcsolatot az Urológiai osztályon, s ezt számos pozitív visszajelzés bizonyítja.