• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Elmegy a kritizált palotai fogorvos

Lapszemle Forrás: delmagyar.hu

Az önkormányzat júniusban kapa meg az értesítést, hogy a doktornő fel akarja bontani a megállapodást.

Felbontja szerződését Csanádpalotával az a fogorvos, akinek munkáját az egészségbiztosító vizsgálja. Két betege azt állítja, a valóságban el nem végzett kezeléseket is elszámolt utánuk. Az ügyben gyűjtött bizonyítékokat tegnap továbbította a kormányhivatal a NEAK-nak - írta a délmagyarország.hu.

– December 31-éig köti még a feladatellátási szerződése. Ő kezdeményezte, hogy bontsuk föl – válaszolta a lap kérdésére Nyergesné Kovács Erzsébet csanádpalotai polgármester. A szerződésben, amelyet a fogorvos több mint tíz éve kötött az önkormányzattal, féléves felmondási idő szerepel. A polgármester tájékoztatása szerint júniusban kapták meg az értesítést, hogy a doktornő fel akarja bontani a megállapodást.

Mint a sajtóban már megjelent, egykori betegei megnézték az ügyfélkapujuk segítségével a „betegéletútjukat", és azt találták, hogy a fogorvos olyan kezeléseket is elszámolt a nevükkel, amelyek nem történtek meg. Ketten hivatalos bejelentést tettek emiatt, az igazság kiderítése érdekében vállalták a nyilvánosságot és az eljárást. Bisztrán Györgynét és Brútyó Boglárkát meghallgatták a kormányhivatal vásárhelyi járási hivatalának népegészségügyi osztályán, majd augusztus 29-én szakfelügyelő főorvos vizsgálta meg a fogaikat, hogy a valóságot hivatalos eljárásban lehessen összevetni a fogorvos dokumentációival.

„A bejelentők fogászati státuszát tartalmazó dokumentumokat további intézkedés céljából továbbítjuk az ügyben hatáskörrel rendelkező hatósághoz, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ellátási és Koordinációs Főosztályához" – tájékoztatta a lapot pénteken a megyei kormányhivatal sajtóosztálya.

Mindketten kaptak értesítést a napokban arról, hogy a vizsgálat zajlik. A lap most is kérte az érintett fogorvost – ahogyan eddig már kétszer –, hogy mondja el az álláspontját. Megköszönte, de ezúttal is visszautasította a lehetőséget.

Legolvasottabb cikkeink