• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Elmezavaros orvos miatt halt meg egy asszony?

Lapszemle Forrás: Blikk - Népszava - RTL Klub

Infúziót kötött be, megvárta, míg lecsepeg, majd távozott. A nő kevéssel ezután meghalt.

Vírusos fertőzést „állapított meg" a szigetszentmiklósi ügyeletes orvos egy 41 éves, kétgyermekes anyánál. A beteg azonban alig öt órával a diagnózis után szívelégtelenségben halt meg - számolt be róla a Blikk.  Kasza Mária szombaton este rosszul érezte magát, hasmenése volt, hajnalra pedig hányt, és szédült is. Férje hívta az ügyeletet, a telefont felvevő hölgy azonban nem küldött orvost, állítólag mindössze annyit mondott: rakjon felesége lába alá párnákat, és itassa teával. Az asszony már félrebeszélt, ezért újra hívták az ügyeletet. A végül kiérkező orvos alig tudott vérnyomást mérni: 90/60-at - számolt be a lap a családra hivatkozva.

A doktor, J. Gábor aztán normális vércukorszintet mért, és 33,2 fokos testhőt állapított meg. Infúziót kötött be, megvárta, míg lecsepeg, majd távozott. A nő kevéssel ezután meghalt. A boncolási jegyzőkönyvben szívelégtelenség szerepel a halál okaként, amit a család szerint az orvosnak észre kellett volna vennie.

Az orvosról a Blikk kiderítette: korábban „kóros elmeállapotára" hivatkozva nem emelt vádat ellene az ügyészség, pedig egy kistelepülés korábbi vezetőjeként bűncselekményekbe keveredett. A Népszava érdeklődött az orvosi munkát felügyelő tisztiorvosi szolgálat országos, kistérségi és regionális szervezeténél is a tisztázatlan ügyről. Az előbbi kettő nem tartotta magát nyilatkozatra jogosultnak, a regionális tiszti főorvos titkárnője pedig nem találta elég konkrétnak az írásban feltett kérdéseket.

Elmebeteg orvos miatt halt meg?
Június 26-án kora reggel történt az eset. Marikát 48 percig próbálták újraéleszteni a mentők, sikertelenül. Aortaszakadás, ezt mondták akkor. Csakhogy néhány órával korábban az ügyeletes orvos is látta, aki vírusfertőzéssel kezelte több mint két órán át. Családja szerint Marika ma is élhetne, ha megfelelő ellátást kap. Mivel hányáscsillapító sem volt nála, hasmenés ellen adott neki orvosságot. Az asszony vérnyomását nem tudták megmérni, a család szerint az orvos a rossz a műszerekre hivatkozott, de azt mondják: rajtuk minden működött. Többször kérdezték, kell-e mentőt hívni, de az orvos tiltakozott, mondván reggelre jobban lesz az édesanyjuk. Csakhogy néhány óra múlva Marika már nem adott életjelet. Lánya kezdte újraéleszteni - számolt be az esetről az RTL KLub Híradója.  

A boncolásból kiderült, az asszonynak szívkoszorúér-szűkülete volt, férje szerint az igazságügyi orvosszakértő azt mondta: megmenthették volna, ha időben kórházba kerül. Feljelentést tettek. Az orvosról kiderült: 2002-ben egyike volt az Erzsébet-hidat blokád alá vonóknak, akik a választási szavazatok újraszámlálását követelték. 2006-ban a bírósági eljárásban megállapították róla, hogy hangulatingadozásokkal járó elmezavarban szenved, amely korlátozza cselekménye következményeinek felismerésében. Elvileg kezelés mellett nem kizárt ilyenkor sem a praktizálás. A stáb próbálta megkeresni a férfit, de otthonában senki nem nyitott ajtót.

Cáfol a központi ügyelet