• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elnöki reakció a kamarát ért támadásokra

Lapszemle Forrás: ATV - Egyenes beszéd

A támadókat kell megkérdezni, ki áll mögöttük, mert egy vagy két ember önmagában nem tud ekkora fesztivált csinálni a médiában.

2003 óta nem az első és nem is az utolsó támadás éri a kamarát és személy szerint engem, arról viszont a támadókat kell megkérdezni, milyen erő áll mögöttük, hiszen egy vagy két ember önmagában nem tud ekkora fesztivált csinálni a médiában – mondta el Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az utóbbi hetekben a kamarai elnök fizetését, a kamara cégeinek működését firtató írásokról szólva.

Arról, hatékony-e a kamara munkája, az elnök elmondta, ezt nem neki kell megítélnie, de úgy látja, amennyire a kamarától telik, hatékonyan végzik a dolgukat, de sajnos nem telik tőlük közelről sem annyi, mint az elvárható volna, és ennek főképpen törvényi akadálya van. Aki azt gondolja, hogy Európában, főleg egy volt szocialista országban a kamara hatékony tud lenni a politikával szemben, az téved - tette hozzá.

A MOK cégeinek ügyét firtató kérdésekre válaszolva Éger István elmondta, a kamarának két, önállóan működő kft. van a tulajdonában: 2000-ben, az akkori kormány segítségével kft-ként vásárolta meg a székházat, amelyben ma is dolgozik, mert ez adózási szempontból kedvezőbb volt, aztán alapított egy másik kft-t, amelyikből nyugdíjasotthont szeretett volna csinálni, amit éppen a következő kormányzat szociális törvényei lehetetlenítettek el. Ezek a cégek önállóan, saját forrásból működnek.

Az interjúban szóba kerültek azok a 2013 óta a sajtóban többször, sőt már etikai és bírósági eljárásban is megdöntött vádak, melyek újra és újra előkerülnek, így kamarai elnök fizetése is, amelyről Éger István elmondta: ez örök téma, már 2004-ben az akkori államtitkár asszony is foglalkozott vele a Kossuth Rádióban és a kamara honlapján is évekig megtalálható volt, most is megtalálható, aligha titok. A kamara lehetőségeiről, a mentős életpálymodell körüli felháborodásról a teljes beszélgetésben

Legolvasottabb cikkeink