• nátha
  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

   Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

  • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

   Itt az ősz, már támadnak a vírusok

 • melanóma
  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • A betegségről a melanoma világnapján

   A betegségről a melanoma világnapján

  • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

   Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

 • egynapos sebészet
  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

  • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

   Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

  • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

   Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Elsődleges ellátó intézménnyé válhat a kalocsai kórház

Lapszemle 2018.08.29 Forrás: Régió Napló
Elsődleges ellátó intézménnyé válhat a kalocsai kórház

A távlati terv az, hogy egy 3-5 milliárdos infrastrukturális valamint eszköz- és műszerezettségi fejlesztés valósuljon meg.

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan, az építkezés idejére elsődleges ellátó intézmény válhat a kalocsai Szent Kereszt kórházból. A javaslatot Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője vetette fel, aki a terv megvalósulása érdekében a hetekben megtette az elsődleges lépéseket, melyekről a Régió Naplónak is beszámolt.

"Kezdeményezésemre júliusban tett látogatást a kalocsai kórházban Süli János, a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter, amikor is Mócza György kórházigazgató vezetésével bejártuk az intézmény összes funkcionáló részét. A nem titkolt távlati terv az, hogy a jelenlegi funkciókon belül maradva, egy 3-5 milliárdos infrastrukturális valamint eszköz- és műszerezettségi fejlesztés valósuljon meg. Ennek eredményeként az atomerőműben történő építkezés idejére, a kalocsai kórház lenne az elsődleges ellátó intézmény" – mondta el a látogatás céljáról Font Sándor, aki hozzáfűzte, hogy mindez azt jelentené, hogy a Paks II. építése kapcsán kibővítenék az intézmény ellátási területét az beruházásban aktívan munkát vállaló, Paks valamint Kalocsa térségében elszállásolásra kerülő dolgozókra is.

A bejárás bebizonyította, hogy a kalocsai kórház tökéletesen alkalmas erre a célra. Süli János miniszter, aki először járt a kórházban saját maga is megdöbbent kimagasló eszközellátottságon, a felújított részlegek állapotán. Az elmúlt években megvalósuló nagy volumenű fejlesztéseknek köszönhetően, annak ellenére, hogy a kalocsai kórház nem súlyponti, mégis egy-két osztálytól eltekintve felújított kórtermek és jól felszerelt műtők várják a betegeket – összegezte a tapasztalatokat a képviselő, aki hozzáfűzte, hogy természetesen a kezdeményezés mellé állt a kecskeméti anyakórház főigazgatója, dr. Svébis Mihály is, aki támogatásáról és szakmai segítségéről biztosította a képviselőt, valamint az irányítása alá tartozó kalocsai intézményt.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink