• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Embertelenül nagy az emberminisztérium

Lapszemle Forrás: Népszava - MNO

Tizenhárom telephelyen 21 helyettes államtitkárral működik áprilistól az EMMI egészségügyi államtitkársága.

Tizenhárom telephelyen 21 helyettes államtitkárral működik áprilistól az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága, miután a humántárca magába olvasztott mintegy féltucatnyi háttérintézményt. Hétfőn jelent meg ugyanis a Magyar Közlönyben a humántárca új szervezeti működési szabályzata, melyben már az új, a háttérintézmények beolvasztásával járó változások is olvashatók - írta a népszava.hu.

Eszerint például az OEP, az Állami Népegészségügyi Szolgálat az egészségügyért felelős államtitkárság lényegében egy-egy főosztályává vált, az országos tiszti főorvos, illetve az egészségpénztár főigazgatói feladatait helyettes államtitkárok látják majd el.

Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint az átszervezés miatt már eddig is sok szakember hagyta ott az egészségbiztosítót, s erősen kérdéses, mennyire lesz szakszerű a gyógyszerbeszerzés, a finanszírozás, illetve a szolgáltatásokért való sorbaállás menedzselése. Az ellátórendszer hatékonysága romolhat, és a rendszerhibák felfedezésének, kezelésének esélye is csökken

Hasonló baklövésnek ítélték a lap által megkérdezettek a tisztiorvosi hivatal tárcába olvasztását, hiszen annak hatóságként kellene gondoskodnia a betegbiztonságról. Falus Ferenc egykori országos tiszti főorvos szerint ezzel a lépéssel közvetlen politikai irányítás alá kerültek a háttérintézmények. "A fő baj, a járványügyi biztonság megingása, és mindenünnen azt hallani, hogy óriási a káosz. Senki nem tudja, mi történik körülötte".

Közpénzt kap a magántulajdonú Design Terminál
Úgy tűnik, hiába került magántulajdonba a korábban állami háttérszervezetként működő Design Terminál, továbbra is több száz millió forintos támogatást kap az államtól – derült ki a Magyar Nemzet számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által közzétett adatokból. A kormányzati portálon megjelent információk szerint a Design Terminál Közhasznú Nonprofit Kft. kultúrpolitikai és ifjúságpolitikai feladatok megvalósítására, tehetséggondozásra és kreatívipari termékek megismertetésére idén 600 millió forinthoz jut. Vagyis pontosan annyihoz, mint amennyit korábban állami háttérintézetként kapott. Ez azért érdekes, mert a Design Terminált számos állami céggel együtt a bürokráciacsökkentés jegyében szüntette meg a kormány - írta a lap.