• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Exkluzív biztosítások Magyarországon

Lapszemle 2024.02.28 Forrás: Pénzcentrum
Exkluzív biztosítások Magyarországon

Egy jól kereső focista akár itthon is kaszálhat 10 millió forintot úgy, hogy nem a legkomolyabb, de azért maradandó lábsérülést szenved.

Bár a világ legnagyobb sportolói, leghíresebb zenészei forintban akár milliárdokra is biztosítják kenyérkereső testrészeiket, addig Magyarországon nem igazán van piaca az ilyen exkluzív biztosításoknak. Igaz, ennek ellenére az itthon működő biztosítók is ki tudják azért elégíteni a különlegesebb kéréseket. Egy jól kereső focista akár itthon is kaszálhat 10 millió forintot úgy, hogy nem a legkomolyabb, de azért maradandó lábsérülést szenved. Az összegek persze mindig attól függnek, mennyire súlyos egy sérülés, illetve hogy mekkora biztosítási összeg, írja a Pénzcentrum

"A tapasztalatunk az, hogy a hazai piac rendkívül kicsi az ilyen jellegű egyedi igények fedezetbe vonásához" - summázta gyakorlatilag a teljes magyarországi helyzetre vonatkozó meglátásait a Generali, aki bár hozzátették, náluk ha ilyen jellegű egyedi igény merül fel egy ügyfél részéről, akkor azt javasolják neki, hogy a biztosító meglévő termékportfóliójából válasszon. Olyan termékük ugyanis, ami akár egy lábra, kézre vagy hangra nyújtana biztosítást nincsen.

Az Alfa lapnak azt mondta az ilyen biztosításokkal kapcsolatba, hogy időnként igényként találkoznak olyna kéréssel, hogy egy sebész vagy egy hegedűművész a kezére szeretne kötni biztosítást. Olyan típusú termékkel azonban, amely kifejezetten egy testrészre nyújt védelmet, ők sem rendelkeznek, mégis ki tudják szolgálni az igényeket.

Egyrészt baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosításokkal szerezhető ilyen típusú védelem, de kínálunk 30 kritikus betegségre szóló biztosítást is, ahol a végtagok, a látás, a hallás elvesztése esetén is kap biztosítási védelmet az ügyfelünk - tájékoztatták a lapot. A biztosító utána is számolt nekünk egy esetleg példa kapcsán: tételezzük fel, hogy egy NB I-es focista 50 millió forint biztosítási összeggel köt egy baleseti rokkantságra szóló kiegészítő biztosítást. Fontos tudni, hogy mivel az ő tevékenysége kockázatosabb, mint egy átlagos ügyfélé, plusz díjért vállalja a biztosító ezt a védelmet. Majd egy edzésen, vagy meccsen súlyosan megsérül a sportoló, melynek kapcsán esetleg sor kerül műtétre is, aztán következik a rehabilitáció.

Egy év elteltével megvizsgálja az orvos, hogy megállapíthassák, milyen mértékű a maradandó károsodás, a lábának bizonyos funkciói milyen mértékben szűkültek be. Szerencsés esetben mondjuk csak 20%-os a maradandó egészségkárosodás, ez esetben az 50 millió forintos biztosítási összeg 20%-a, vagyis 10 millió forint kifizetés jár ügyfelünknek. Természetesen súlyosabb esetben magasabb, könnyebb sérülésnél alacsonyabb szolgáltatás várható.

További részletek a Pénzcentrum cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink